Εψαχνε αγοραστή για το βρέφος του

Εψαχνε αγοραστή για το βρέφος του

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τροπή πήρε χθες η υπόθεση κατάσχεσης 291 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη (25 Μαΐου) και η σύλληψη εννέα μελών του κυκλώματος διακινητών, μεταξύ των οποίων ο 34χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» Π. Ε. Χθες, υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ προσήγαγαν στα γραφεία της υπηρεσίας τον ιδιοκτήτη κλινικής στην Κόρινθο και ένα νοσηλευτή ιδιωτικού μαιευτηρίου των βορείων προαστίων. Οι δύο προσαχθέντες φέρονται να μεσολαβούσαν για την πώληση του μόλις τριών μηνών βρέφους που απέκτησε (τον Μάρτιο) ο 34χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος με μία από τις αλλοδαπές ερωμένες του. Η σχετική πληροφορία περιήλθε στη διάθεση των διωκτικών αρχών στο διάστημα παρακολούθησης των κινήσεων του Π. Ε. ή αλλιώς «Τάκη». Από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των μελών του κυκλώματος προέκυψε ότι το βρέφος παρέμενε στην κλινική της Κορίνθου, όπου τον Μάρτιο είχε γεννήσει η ερωμένη του 34χρονου. Η τελευταία, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους άνδρες των διωκτικών αρχών, δήλωσε ότι οι γιατροί, μετά τον τοκετό, της ανακοίνωσαν πως το παιδί είχε γεννηθεί νεκρό. Ο νοσηλευτής αντίστοιχα φέρεται να ενεργούσε ως μεσάζων, καθώς πιθανολογείται ότι είχε αναλάβει να βρει αγοραστή για το βρέφος.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, ο 34χρονος Π. Ε. είχε τεθεί στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών ήδη από τον Ιούνιο του 2010. Τότε, προετοίμαζε την εισαγωγή από τη Γρανάδα της Καραϊβικής στην Ελλάδα μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης με σκάφος που έφερε την επωνυμία «Passion». Από τον Ιούνιο του 2010 και μέχρι τη σύλληψή του, την περασμένη Τετάρτη, οι τηλεφωνικές του συνομιλίες καταγράφονταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Εκκρεμεί, μάλιστα, ο σχηματισμός συμπληρωματικής δικογραφίας εις βάρος δέκα ακόμα ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών μέσω του 34χρονου. Με την ίδια μέθοδο αποκαλύπτονται επαφές του Π. Ε. με τον εγκέφαλο κυκλώματος που διακινούσε με νταλίκες μεγάλες ποσότητες χασίς από την Ελλάδα στη Μ. Βρετανία. Η εν λόγω υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.

Τα 291 κιλά κοκαΐνης φορτώθηκαν από την Παραγουάη μέσα σε παλέτες με ξυλεία. Ομοια φορτία (από την Παραγουάη) έχουν πρόσφατα κατασχεθεί σε Χονγκ Κονγκ, Τουρκία και Ρουμανία. Ως παραλήπτης του παράνομου φορτίου εμφανιζόταν ανύπαρκτη εταιρεία, με έδρα δήθεν τη Βουλγαρία. Η κοκαΐνη εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ στις αρχές Απριλίου, ωστόσο, η επιχείρηση για τη σύλληψη των διακινητών διεξήχθη μόλις την περασμένη εβδομάδα. Στο διάστημα που μεσολάβησε, η Αμερικανική DEA ενημέρωνε τις ελληνικές αρχές για τις κινήσεις τριών Αργεντίνων που είχαν φορτώσει την κοκαΐνη από την Παραγουάη, ενώ το ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή της ΕΛ. ΑΣ. και της ΕΥΠ, παρακολουθούσε τις κινήσεις του 34χρονου και των τριών ακόμα συνεργών του. Οι δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι της 25ης Μαΐου κοντά στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, έχοντας στην κατοχή τους τα πρωτότυπα φορτωτικά έγγραφα για τον εκτελωνισμό και την εισαγωγή του container με την κοκαΐνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή