Πάνω από 100 εκδηλώσεις για το περιβάλλον

Πάνω από 100 εκδηλώσεις για το περιβάλλον

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και στη μαγεία της επαφής με τη Φύση έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο την ευκαιρία να το αποδείξουν. Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιούνται και στη χώρα μας περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, από περιβαλλοντικές οργανώσεις, δήμους αλλά και ιδιωτικές εταιρείες. Ολες οι εκδηλώσεις βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα cleanday.ypeka.gr. Ανάμεσα σε αυτές:

Στην Αθήνα, προγραμματίζεται για αύριο ποδηλατοδρομία από το Μέγαρο Μουσικής έως το Φάληρο, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός στην περιοχή Μετόχι της Πάρνηθας, καθαρισμός στη Λ. Σχιστού και στους δασικούς δρόμους που ανεβαίνουν στο Ορος Αιγάλεω, παρόδιος καθαρισμός της Λ. Αθηνών, καθαρισμός της παραθαλάσσιας περιοχής του Σχινιά, καθαρισμός στο Αλσος Συγγρού, καθαρισμός και αποψίλωση του Πάρκου Τρίτση κ.ά. Επιπλέον, στις 12 το μεσημέρι στον Αλιμο θα ξεκινήσει καθαρισμός του βυθού, με τη συμμετοχή εθελοντών δυτών.

– Στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον Λευκό Πύργο μικροί και μεγάλοι θα μπορούν από το πρωί να ενημερώνονται για τους φυσικούς θησαυρούς της Κεντρικής Μακεδονίας, να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια, να ενημερωθούν για δράσεις ανακύκλωσης και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το απόγευμα θα ακολουθήσει το Green Party 2011, ενός νέου οικολογικού θεσμού που δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

– Στην υπόλοιπη Ελλάδα, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός στην παραλία Αλυκές στη Μήλο, στις παραλίες Αμμόγλωσσα, Ακτή Σκανδάρη και Λάμπη στην Κω, στην παραλία Καλάμια στην Κόρινθο.

– Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος απέστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. «Η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποσκοπεί ασφαλώς στη συνειδητοποίηση της ευθύνης του ανθρώπου έναντι της εν προσοχή και σοφία διαχειρίσεως του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίον του ανέθεσε ο Δημιουργός «εργάζεσθε και φυλάσσειν»», αναφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή