Νεκρές 9 θαλάσσιες χελώνες τον Ιούνιο

Νεκρές 9 θαλάσσιες χελώνες τον Ιούνιο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές κατά τη διάρκεια του Ιουνίου σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος. Τα νεκρά ζώα εντοπίστηκαν σε Βουλιαγμένη, Κω, Πόρτο Λάγος, Κεφαλονιά, Φανάρι και Λευκάδα. Σύμφωνα με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ο αριθμός των θαλάσσιων χελωνών που εξοντώνονται κάθε χρόνο ξεπερνά τις 350, γεγονός που έχει να κάνει κυρίως με την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα τουλάχιστον το ένα τρίτο των ζώων χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της αλιευτικής δραστηριότητας, ενώ πολλές χελώνες πεθαίνουν σε ατυχήματα με σκάφη, μπλέκονται σε νάιλον σακούλες κ. λπ. Οι περισσότερες νεκρές θαλάσσιες χελώνες εντοπίζονται σε Πελοπόννησο, Κρήτη και Ζάκυνθο, όπου καταφεύγουν για να γεννήσουν. «Οι θαλάσσιες χελώνες είναι πολύ φιλικά και χρήσιμα ζώα, μπορούμε να ζήσουμε μαζί και έχουμε χρέος να τα προστατέψουμε» μας λέει ο διαχειριστής του Εθνικού Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ κ. Παύλος Τσάρος. Οπως λέει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γνωρίσουν τη θαλάσσια χελώνα μέσα από τη συγκεκριμένη οργάνωση, και μάλιστα πολύ καλύτερα ως εθελοντές σε κάποιες από τις δράσεις της. Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει τραυματισμένη ή νεκρή χελώνα, όπως επισημαίνει ο κ. Τσάρος, θα πρέπει να ειδοποιείται η κατά τόπους λιμενική αρχή και ο ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ. 210-89.44.444).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή