ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣΝέο δελτίο με μειωμένες τιμές για όλα τα φάρμακα

Στην ανακοστολόγηση όλων των φαρμάκων που έχουν άδεια κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά, προχώρησε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εξέδωσε νέο δελτίο τιμών με μειώσεις που μεσοσταθμικά ανέρχονται στο 10%. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η ανακοστολόγηση αφορά 13.150 φάρμακα, και έγινε σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο: οι τιμές των πρωτότυπων καθορίστηκαν στον μέσο όρο των 3 χαμηλότερων τιμών χωρών της Ευρώπης, ενώ στα off patent και στα αντίγραφα στο 70% και το 63% της τιμής του πρωτότυπου αντίστοιχα. Σε 6.500 φάρμακα προέκυψαν μειώσεις τιμών που κυμαίνονται από 1% έως 60%. Οι νέες τιμές των φαρμάκων ισχύουν από σήμερα. Το δελτίο τιμών αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας (www. yyka. gov. gr).

ΑΧΕΠΑ ΚΑΤΑ ΔΑΝΕΖΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

Ερευνα μετά τη μήνυση

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε χθες η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ εις βάρος δανέζικης φαρμακευτικής εταιρείας, η οποία ανέστειλε την προμήθεια της φαρμακευτικής ουσίας ηπαρίνη εξαιτίας συσσωρευμένων χρεών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται στις μονάδες αιμοκάθαρσης και σε επεμβάσεις και η εν λόγω εταιρεία έχει την αποκλειστική διάθεσή της. Ο πταισματοδίκης που ανέλαβε την έρευνα θα διερευνήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προτείνει ολιγομελή Δ.Σ.

Ακριβοπληρωμένη γραφειοκρατία, που δεν έχει λόγο ύπαρξης, χαρακτηρίζει τις Υγειονομικές Περιφέρειες η νέα διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΙΣΘ κ. Θ. Εξαδάκτυλος προτείνει τα νοσοκομεία να διοικούνται από ολιγομελή Δ. Σ. και ο διοικητής να προέρχεται από την ιεραρχία των εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι του ΙΣΘ δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν μέσω δικαστηρίων το χρέος των ασφαλιστικών Ταμείων προς τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης, το οποίο υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ομιλία σε κρατούμενους μαθητές

«Οι γιαγιάδες μας μάς έλεγαν «κάνε ό, τι θες, μόνο να έχεις ένα βραχιόλι στο χέρι». Το «βραχιόλι» αυτό ήταν τα γράμματα. Αυτό το «βραχιόλι» προσπαθήστε να το πάρετε από εδώ, γιατί θα είναι η βάση για να κάνετε σημαντικά πράγματα στη ζωή σας». Με τα λόγια αυτά η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου έκλεισε την ομιλία της προς τους μαθητές του Γυμνασίου και των λυκειακών τάξεων που λειτουργούν μέσα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Στο σχολείο φοιτούν 180 μαθητές και η υπουργός χθες παρακολούθησε την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς που διοργάνωσαν οι μαθητές και απένειμε βραβεία για τις επιδόσεις τους. Στην ομιλία της εστίασε, επίσης, στη σημαντική προσφορά των εκπαιδευτικών του σχολείου. «Αυτό που δίνετε εσείς με την προσπάθειά σας, καθένας μόνος του και όλοι μαζί είναι η ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα», τόνισε προς μαθητές και εκπαιδευτικούς η υπουργός.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Τελετή ονομασίας οδού και τρισάγιο

Τελετή ονομασίας οδού σε «οδό Αστυνομικού Υποδιευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη» θα λάβει χώρα αύριο στις 11 το πρωί στην περιοχή Εσταυρωμένος Ηρακλείου Κρήτης. Την ίδια ώρα θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του άτυχου αστυνομικού, υπασπιστή του τότε υπουργού Δημ. Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 24.6.2010 από έκρηξη παγιδευμένου δέματος. Η ονομασία του δρόμου έγινε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και την ανταπόκριση του Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Λαθραία τσιγάρα σε λεωφορείο

Με λεωφορείο που πραγματοποιούσε τακτικά δρομολόγια μετέφεραν λαθραία τσιγάρα από την Ελλάδα στη Βουλγαρία τα μέλη πενταμελούς σπείρας που συνέλαβαν οι διωκτικές αρχές των Σερρών. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σε ειδική κρύπτη του λεωφορείου, ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών της σπείρας, 17.500 πακέτα τσιγάρα που δεν είχαν ταινία γνησιότητας και δεν είχαν πληρωθεί οι φόροι. Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι σε διάστημα ενός χρόνου είχαν διοχετεύσει παράνομα στην αγορά της γειτονικής χώρας 500.000 πακέτα.

ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Ληστείες σε ΕΛΤΑ KAI ΙΚΑ

Ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στο Μαρούσι σημειώθηκε χθες το πρωί. Αγνωστος μπήκε στο κατάστημα που

βρίσκεται επί της 28ης Οκτωβρίου λίγο μετά τις 8.30 και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο ποσό. Τέσσερις

ώρες αργότερα, ληστεία σημειώθηκε και σε υποκατάστημα του ΙΚΑ Περιστερίου επί της οδού Αγραφιώτου. Οι τρεις δράστες διέφυγαν αφού λήστεψαν τα ταμεία. Στόχος ληστών έγινε χθες και γαλακτοβιομηχανία στην περιοχή Εγλυκάδα Πατρών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Σεμινάρια Εκπαίδευσης Ενηλίκων πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού την επόμενη εβδομάδα με θέμα «Ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιας ζώνης και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή». Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Αειφόρο Αιγαίο» της Ελληνικής Εταιρείας οργανώνει τα εν λόγω εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Παροικιά της Πάρου τη Δευτέρα και Τρίτη, 4 και 5 Ιουλίου, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος», από τις 5 μ. μ. έως τις 9 μ. μ. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Το Σάββατο 2 Ιουλίου, επιπλέον, στις 11 π. μ. θα γίνει παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Litus Go, που απευθύνεται σε κατοίκους παράκτιων περιοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή