16 πρόσωπα «βιτρίνα» στο πάρτι στοιχημάτων

16 πρόσωπα «βιτρίνα» στο πάρτι στοιχημάτων

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, δύσκολα μπορούσε κανείς να πιστέψει τα τεράστια ποσά που ακουγόταν πως αποκόμιζαν όσοι είχαν εμπλακεί με τα κυκλώματα των παράνομων στοιχημάτων και των στημένων αγώνων.

Ωστόσο, τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έφθασαν αρχικά από την ΟΥΕΦΑ και όσα καθημερινά φέρνει στο φως η έρευνα των διωκτικών μηχανισμών συνηγορούν πως οι εκτιμήσεις, που ανεβάζουν τον τζίρο του παράνομου χρήματος που διακινείται μέσα κι έξω από τα γήπεδα σε 4,5 δισ. ευρώ, δεν απέχουν από την πραγματικότητα.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψαν ήδη 105 εταιρείες στις οποίες παίζονταν τα παράνομα στοιχήματα, σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, από τις οποίες ήδη αναμένονται να φθάσουν στοιχεία-φωτιά για τους μετέχοντες στο «πάρτι» με τα στημένα και τα τεράστια ποσά που κέρδιζαν εύκολα, γρήγορα και «μαύρα».

Ολες οι έρευνες πλέον εστιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η «Κ», στη ροή του μαύρου χρήματος του παράνομου στοιχήματος, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα ενδιάμεσα πρόσωπα, οι λεγόμενοι «αχυράνθρωποι» που διακινούσαν το μαύρο χρήμα και ενεργούσαν κατ’ εντολήν των βασικών συντελεστών του παράνομου στοιχηματισμού.

Ηδη από τις έρευνες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν προκύψει 16 άτομα -συγκεκριμένα, με… ονοματεπώνυμο- που ενεργούσαν εντός Ελλάδος για λογαριασμό των εμπλεκόμενων παραγόντων του ποδοσφαίρου σαν «βιτρίνα», διακινώντας το χρήμα που αποκόμιζαν από τα παράνομα στοιχήματα.

Και για τα 16 αυτά άτομα, για τα οποία ήδη έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, ενώ παράλληλα έχουν εντοπιστεί ένας προς έναν και οι λογαριασμοί τους οποίους χρησιμοποιούσαν για να μπορούν να διοχετεύουν το μαύρο χρήμα.

Οι λογαριασμοί που έχουν εντοπιστεί, οι περισσότεροι σε συγκεκριμένη τράπεζα, ανήκουν στους Ν. Θ., Λ. Π., Ι. Κ., Κ. Μ., Δ. Β., Μ. Τ., Μ. Α., Γ. Α., Μ. Μ., Μ. Α., Δ. Δ., Ε. Σ., Δ. Κ., Μ. Β., Α. Κ. και Γ. Γ.

Εκείνο που μετά βεβαιότητος έχει προκύψει είναι πως για τη διακίνηση των τεράστιων ποσών που ήταν τα κέρδη του παράνομου στοιχήματος των στημένων και χειραγωγημένων αγώνων οι παράγοντες των ΠΑΕ έπαιρναν σχολαστικά προφυλάξεις, δεν χρησιμοποιούσαν προσωπικούς τους λογαριασμούς ή εταιρικούς και πάντα μέσω των «αχυρανθρώπων» που διέθεταν φρόντιζαν να διακινούν το μαύρο χρήμα.

Εκτός από τους εν λόγω 16 που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, έχει εντοπιστεί και ο κεντρικός διαχειριστής των παράνομων χρημάτων από τα στοιχήματα στην Κύπρο, ο οποίος αναλάμβανε προσωπικά τη διακίνηση των χρηματικών ποσών, κάνοντας χρήση συγκεκριμένου προσωπικού λογαριασμού.

Πρόκειται για τον Μ. Π., ο οποίος φέρεται να διαχειριζόταν μεγάλα χρηματικά ποσά από το παράνομο στοίχημα, ενώ άλλα ποσά μετέφεραν άλλα άτομα -υπεράνω πάσης υποψίας- σε μετρητά αεροπορικώς στη Λευκωσία.

Στο μεταξύ, το ΣΔΟΕ βγάζει «λαβράκια» συνεχίζοντας τις έρευνες με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για δεκάδες προέδρους ΠΑΕ, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, ενώ από την άλλη, ο ανακριτής ετοιμάζει κατηγορητήρια για δεκάδες εμπλεκομένους, με την ανάκριση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή