Μαφιόζικη επίθεση με νεκρούς στο Γκάζι

Μαφιόζικη επίθεση με νεκρούς στο Γκάζι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. τη δολοφονία δύο ανδρών, χθες στις 5 τα ξημερώματα, στο Γκάζι. Τα θύματα δέχθηκαν τα πυρά από το όπλο του δράστη ενώ βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Τριπτολέμου και Περσεφόνης, έξω από εστιατόριο – bar. Παρ’ ότι επισήμως η ταυτοποίηση των θυμάτων από τους αστυνομικούς της Σήμανσης δεν είχε μέχρι χθες το μεσημέρι ολοκληρωθεί, αξιωματικοί της Ασφάλειας άφησαν να εννοηθεί ότι από πληροφορίες είχαν μπορέσει να διακριβώσουν την ταυτότητα των δύο δολοφονηθέντων.

Οπως συγκεκριμένα ανέφεραν στην «Κ», ο ένας εκ των δολοφονηθέντων είναι 46χρονος, γνωστός στη νύχτα με το προσωνύμιο «Σουηδός», ο οποίος εργαζόταν «πόρτα» σε εστιατόριο – bar που βρίσκεται στην αρχή της οδού Τριπτολέμου. Ο 46χρονος φέρεται, κατά το παρελθόν, να είχε διασυνδέσεις με ηχηρά ονόματα που ήλεγχαν τον χώρο της νύχτας και δολοφονήθηκαν στη διάρκεια του πολέμου μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Ο 46χρονος δέχθηκε τρεις σφαίρες από το όπλο του δράστη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα πιστόλι των 9 mm. To δεύτερο θύμα είναι ηλικίας 35 ετών και είχε τα τελευταία χρόνια εργαστεί ως παρκαδόρος σε καταστήματα στο Γκάζι. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στο εστιατόριο – bar μπροστά από το οποίο δολοφονήθηκε. Ο 35χρονος πυροβολήθηκε δύο φορές και απεβίωσε πριν προλάβει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μολονότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας φέρονται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είχε εντολή να δολοφονήσει τον 46χρονο και ότι πυροβόλησε τον 35χρονο είτε από λάθος είτε προκειμένου να μην αφήσει ζωντανό τον μοναδικό ίσως μάρτυρα της δολοφονίας.

Σε κάμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσαν αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο δράστης ήταν ένας και διέφυγε από το σημείο πεζή, ενώ πιθανολογείται ότι δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από επίσημα χείλη, η σκηνή της δολοφονίας και τα χαρακτηριστικά του δράστη έχουν αποτυπωθεί σε κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, επιχειρηματίες της περιοχής καταγγέλλουν ότι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από κυκλώματα που λυμαίνονται και ελέγχουν την περιοχή και περιγράφουν ένα σκηνικό ανομίας και διαφθοράς στο οποίο συμμετέχουν από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι αστυνομικοί. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν ότι έγινε πρόσφατα προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ συγκεκριμένων ιδιοκτητών μπαρ της περιοχής να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό προκειμένου με αυτό να αμείβονται αστυνομικοί που προσφέρουν υπηρεσίες στους επιχειρηματίες της περιοχής!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή