Συναντήσεις με Σαμαρά, Τσίπρα, Κουβέλη

Συναντήσεις με Σαμαρά, Τσίπρα, Κουβέλη

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς αρχίζει από σήμερα η σύνοδος των πρυτάνεων σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί το υπ. Παιδείας. Οι πρυτάνεις έχουν δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετοι στις προτάσεις του υπουργείου, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου. Ετσι, οι εκπρόσωποι της συνόδου πρυτάνεων, η οποία μάλιστα όρισε συντονιστικό όργανο για τη διαχείριση της κρίσης ενόψει της κατάθεσης του ν/σ, έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλη. Για μεθαύριο έχει οριστεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαρά. Ανάλογα αιτήματα έχουν διατυπωθεί και προς τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων με κοινοβουλευτική παρουσία. Επίσης, από τους πρυτάνεις κρίνεται σημαντικό το αίτημα για συνάντηση που έχουν καταθέσει προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο. «Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και για έναν πολιτικό που είναι πανεπιστημιακός και δη συνταγματολόγος. Αρα είναι ένας πολιτικός που μπορεί να κατανοήσει εκ των έσω τα κωλύματα συνταγματικότητας που έχουν οι προτάσεις του ν/σ, καθώς και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στα ΑΕΙ το ν/σ εάν προχωρήσει με τη μορφή που έχει ώς τώρα δει το φως της δημοσιότητας» ανέφερε χθες στην «Κ» στέλεχος της συνόδου.

Ειδικότερα, η σύνοδος πρυτάνεων, που συνεδρίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Βόλο, αντέδρασε με οξύτητα στις θέσεις του υπουργείου. Εκανε λόγο για αλλοίωση της φύσης των σπουδών μέσω των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης, για εισαγωγή διδάκτρων σε προπτυχιακό επίπεδο, για κατάλυση της εσωτερικής δημοκρατίας. Αντίθετα, θετική στη φιλοσοφία των αλλαγών παρουσιάζεται η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, όπως διεφάνη από τη χθεσινή συνεδρίασή της. «Το ν/σ προσπαθεί να φέρει την ανατροπή του κοινού νου. Αποκεντρώνει τις αρμοδιότητες στα ΑΕΙ.

Χρειάζεται, βεβαίως, τεχνογνωσία και εμπειρία για να μπορέσει ένα ίδρυμα να αναμορφώσει τα προγράμματα σπουδών. Πρόκειται για ένα γιγάντιο έργο. Ο νόμος πρέπει να καθορίσει τους κανόνες του ακαδημαϊκού παιχνιδιού και τα ίδια τα ιδρύματα να βγουν μπροστά, ακολουθώντας πιστά μια ευρωπαϊκή πρακτική, όπως συμβαίνει στα άλλα κράτη. Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και θα πρέπει όποιος περνάει τον πήχυ να παίρνει αυτό που του αξίζει. Αλλιώς η χώρα χάνει» δήλωσε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών κ. Σωκ. Καπλάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή