ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΝΝΥ ΠΟΔΗΜΑΤΑ

Εξελέγη τρίτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η κ. Αννυ Ποδηματά εξελέγη χθες ομόφωνα στη θέση της τρίτης αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα και αντικαθιστώντας επί της ουσίας τον πρώην ευρωβουλευτή και νυν υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Λαμπρινίδη. Μετά την αναμενόμενη -αλλά και τιμητική για τη χώρα μας- εκλογή της, η νέα αντιπρόεδρος έσπευσε να ευχαριστήσει όχι μόνον τους συναδέλφους της, αλλά ιδιαιτέρως τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου προφανώς γιατί την επέλεξε για τη συγκεκρμένη θέση μεταξύ των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ. «Θα κάνω ό, τι είναι δυνατόν για να τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη και να συμβάλω στην ενίσχυση του Ε. Κ. που μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια να αποκαταστήσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας όραμα» δεσμεύθηκε η κ. Ποδηματά.

ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

Ερευνα για πρώην υφυπουργό

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή δικογραφία που αφορά το ενδεχόμενο ευθυνών του τέως υφυπουργού Πολιτισμού Γ. Ορφανού σχετικά με τη διοργάνωση το 2006 στην Ελλάδα εκδήλωσης για τα ετήσια βραβεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών. Το υπουργείο προσέφυγε δικαστικά για τη διαφορά που προέκυψε ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο, που σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ζημιώθηκε μερικά εκατομμύρια ευρώ και αγγλική εταιρεία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

«Υποχρέωση του εισαγγελέα»

Την υποχρέωση του εισαγγελέα να παρεμβαίνει όταν αντιλαμβάνεται αξιόποινη πράξη, χωρίς να απαιτείται έγκληση από τον θιγόμενο υπογράμμισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στις αφίσες που στοχοποιούσαν και χαρακτήριζαν «νενέκους» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο. «Χρειαζόταν εισαγγελική παρέμβαση» υποστήριξε ο κ. Πεταλωτής αναφερόμενος στις αφίσες που έφεραν την επωνυμία Σπίθες και υπογραμμίζοντας πως «είναι σίγουρος ότι ούτε τις αφίσες που κυκλοφορούν γνώριζε και γνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης».

ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Πυρκαγιές σε δασικές περιοχές

Συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμαναν χθες δύο δασικές πυρκαγιές σε Χίο και Κόρινθο. Φωτιά εκδηλώθηκε στις 12.55 στον Αγ. Σπυρίδωνα, κοντά στην πόλη της Χίου. Με τη συνδρομή επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Στις 4.25 μ. μ. φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Σχίνο Κορινθίας. Και αυτή η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Κρατούμενοι χωρίς τροφή

Χωρίς τροφή μέχρι και τρεις ημέρες μένουν κρατούμενοι στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Τυχερού στον Εβρο, σύμφωνα με καταγγελία του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Οπως αναφέρεται, πρακτική των αρχών είναι η σίτιση των κρατουμένων να γίνεται 24 ώρες αφότου καταγραφούν. Δεδομένου ότι η διαδικασία καταγραφής μπορεί να ξεπεράσει τις 48 ώρες, οι κρατούμενοι μένουν χωρίς τροφή ακόμη και για τρεις ημέρες. Ανάμεσα στους αλλοδαπούς βρίσκονται συχνά παιδιά, βρέφη, έγκυες γυναίκες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

«Υπερβολική η αντίδραση»

«Υπερβολική» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Γρ. Στάμκος την προχθεσινή αντίδραση των συγγραφέων και της εταιρείας που έχει αναλάβει την περιοδεία της θεατρικής παράστασης «Τα κορίτσια με τα μαύρα». Η παράσταση πραγματοποιήθηκε κανονικά τη Δευτέρα το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο των Γιαννιτσών μετά οργισμένη ανακοίνωση των Δ. Αποστόλου – Α. Ρήγα όταν τους μεταφέρθηκε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απαγόρευε την παράσταση (μιλάει για διαφθορά και «ευλογημένη απάτη») επειδή διαμαρτυρήθηκαν θρησκευτικές ομάδες της πόλης. Οι δύο δημιουργοί έκαναν λόγο «… για σταγονίδια ενός μεσαιωνικού παρελθόντος» και ο δήμαρχος για παρερμηνεία. «Δεν υπήρξε απαγόρευση. Ενας από τους συνεργάτες μου μετέφερε τηλεφωνικά στους παραγωγούς της παράστασης ότι μερίδα πολιτών είχε αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του έργου. Αυτό παρερμηνεύθηκε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή