ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Προσπάθεια της επιτροπής να ολοκληρώσει ώς 5 Αυγούστου

Η Επιτροπή Εξοπλισμών, η οποία λειτουργεί ως οιονεί Εξεταστική για την υπόθεση των υποβρυχίων, επιδιώκει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 5 Αυγούστου. Η πρόταση της κυβέρνησης, με την οποία συμφώνησε και η Ν. Δ. προκάλεσε αντιδράσεις των μικρότερων κομμάτων και τη διαφωνία του ΚΚΕ που δεν αποκλείει να μη συμμετάσχει στην Επιτροπή. Η Επιτροπή θα καταθέσει έκθεση, με βάση την οποία η Βουλή θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, οι ημερομηνίες είναι πιεστικές, ώστε να έχει η Βουλή το περιθώριο, μετά την 21η Αυγούστου που θα ξανανοίξει και ώς τον Οκτώβριο που ξεκινά η νέα σύνοδος, να κινήσει τις διαδικασίες. Από τη Ν. Δ., οι κ. Μεϊμαράκης και Τασούλας, που διετέλεσαν υπουργοί την επίμαχη περίοδο, ζήτησαν την αντικατάστασή τους, όπως και ο κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι μάρτυρας σε αυτήν την υπόθεση. Σήμερα θα καταθέσουν στην επιτροπή ενημερωτικά ο νυν γενικός διευθυντής Εξοπλισμών κ. Δημήτρης Γεωργιόπουλος και ο γ. γ. του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης.

ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Απορρίφθηκε η προσφυγή

Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η προσφυγή τεσσάρων Ελλήνων επιζώντων της σφαγής του Διστόμου, που διεκδικούσαν την καταβολή αποζημιώσεων από το γερμανικό κράτος. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να καταβάλλουν αποζημιώσεις για αδικήματα που διεπράχθησαν από προηγούμενες κρατικές οντότητες, τις οποίες ενδεχομένως αυτά διαδέχθηκαν. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα γερμανικά δικαστήρια δεν έκαναν «αυθαίρετη ερμηνεία» του γερμανικού και του διεθνούς δικαίου. Οι τέσσερις Ελληνες είχαν προηγουμένως προσφύγει στα γερμανικά δικαστήρια που όμως απέρριψαν την αξίωσή τους για καταβολή αποζημιώσεων επικαλούμενα τις διεθνείς συμβάσεις και τον γερμανικό νόμο του 1953.

ΕΞΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ

Παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο

Για παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας του Τύπου και παράνομη βία παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έξι εφημεριδοπώλες, οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς επιχειρούσαν να αποτρέψουν τη διανομή των εφημερίδων στα περίπτερα. Εις βάρος ενός, μάλιστα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για παράνομη κατακράτηση οδηγού πρακτορείου διανομής Τύπου.

ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Σε διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου

Σε διαβούλευση δόθηκε χθες σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την «Αναβάθμιση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη». Προβλέπει αύξηση των ωρών εκπαίδευσης και καθιέρωση διαδικασίας πρακτικής και θεωρητικής εξέτασής τους. Ο ατομικός εξοπλισμός εξασφαλίζεται με μέριμνα του Δημοσίου, ενώ καθιερώνεται μητρώο εθελοντών και ρυθμίζονται θέματα ασφαλιστικής κάλυψής τους. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τις 20 Ιουλίου 2011.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Νέος γ.γ. στο Δικαιοσύνης

Νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος. Ο κ. Κανελλόπουλος κατείχε τη θέση του προέδρου του ΕΟΤ.

ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παρατείνονται μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Κηφισίας, οι οποίες σχετίζονται με την κατασκευή της νέας ανισόπεδης διάβασης στον κόμβο του Κολλεγίου Αθηνών.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

Αποθήκες με προϊόντα παρεμπορίου

Δύο μεγάλες αποθήκες με προϊόντα απομίμησης εντόπισαν χθες μεικτά συνεργεία από στελέχη ΕΛ. ΑΣ., δημοτικής αστυνομίας και ΣΔΟΕ στον Βοτανικό, στη διασταύρωση των οδών Ευρυμέδοντος και Παραμυθιάς και στην οδό Αρτεμισίου, όπου βρέθηκαν περίπου 2 εκατ. και 1 εκατ. τεμάχια αντίστοιχα. Πρόκειται για την 39η και 40ή αποθήκη με είδη παρεμπορίου που εντοπίζουν οι αρχές από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αιτήσεις ώς 15 Ιουλίου

Από σήμερα έως και την Παρασκευή 15 Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων του έτους 2011 – 2012 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η σχετική εγκύκλιος του υπ. Παιδείας διευκρινίζει ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ01 και ΔΕ01. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Μικροεπεισόδια και συλλήψεις

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δημοτικός σύμβουλος, συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία όταν -κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων- δεν επέτρεψαν την είσοδο απορριμματοφόρων στη χωματερή της Ιερισσού. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκλείσει από την περασμένη Δευτέρα τους δρόμους για τη χωματερή, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση του Δήμου Αριστοτέλη που προέβλεπε το κλείσιμό της στις 30 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή