Προϋποθέσεις για απόκτηση νέας άδειας ταξί

Προϋποθέσεις για απόκτηση νέας άδειας ταξί

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμένει το υπουργείο Υποδομών στην απελευθέρωση του κλάδου των αυτοκινητιστών ταξί, ενώ ανοίγει η συζήτηση για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα εκδίδονται οι νέες άδεις, οι οποίες δεν θα εμπίπτουν σε κανέναν αριθμητικό περιορισμό.

Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών διαμηνύουν ότι δεν τίθεται θέμα αλγόριθμου βάσει του οποίου θα καθορίζεται ανώτατο όριο αριθμού των υπό έκδοση αδειών, παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών υποστήριξαν ότι όλα τα ενδεχόμενοι είναι ανοιχτά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με το άνοιγμα του επαγγέλματος δεν αποκλείεται και η απελευθέρωση του κομίστρου, ενώ οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες αδειών ταξί θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν τον τρόπο να αποδείξουν (παραστατικά εφορίας π. χ.) ότι είναι ενεργοί επαγγελματίες και ότι μετρούν ορισμένα χρόνια προϋπηρεσίας.

Παράλληλα θα πρέπει κανείς να διαθέτει καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, ενώ θα προβλέπεται και η καταβολή χρηματικής εγγύησης για την εξασφάλιση ελάχιστου χρόνου παραμονής στον κλάδο. Η κατοχή καινούργιου και φιλικού προς το περιβάλλον οχήματος θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας. Το διοικητικό τέλος (παράβολο) που θα πρέπει να καταβάλλει κανείς για την έκδοση άδειας δεν θα ξεπερνά σύμφωνα με πληροφορίες τις 2.000 – 3.000 ευρώ.

Υστερα από μία ιδιαίτερα επεισοδιακή συνάντηση, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές -είχε προγραμματιστεί για προχθές το πρωί και για σήμερα το μεσημέρι, ενώ πραγματοποιήθηκε τελικώς αργά χθες το απόγευμα- οι εκπρόσωποι του κλάδου εμφανίστηκαν αρκετά ευχαριστημένοι, καθώς δήλωναν ότι άνοιξε ο δρόμος για διάλογο, ο οποίος θα διαρκέσει τρεις μήνες.

Αναμένει προτάσεις

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών αναμένει τις προτάσεις του κλάδου μόνο όσον αφορά τα διαδικαστικά θέματα, τα οποία θα καθορίζουν το ποιος δικαιούται να λάβει νέα άδεια ταξί.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου από την πλευρά τους παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς εξήλθαν της συνάντησης υποστηρίζοντας ότι έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και ο περιορισμός των υπό έκδοση αδειών, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τη συνδικαλιστική τους βάση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος υποστήριξε ότι η ομοσπονδία πρόκειται να καταθέσει πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις του Π. Δ. Ρέππα με ορισμένες βελτιώσεις.

Διαμήνυσαν ότι εμμένουν στις πληθυσμιακές αναλογίες, που ενδεχομένως θα βελτιωθούν όσον αφορά την περιφέρεια, ενώ δεν προσανατολίζονται προς το παρόν σε νέες κινητοποιήσεις.

«Είναι παντελώς ανακριβές οτιδήποτε περιλαμβάνεται στις δηλώσεις των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί και δεν αντιστοιχεί στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που έσπευσε να εκδώσει το υπουργείο Υποδομών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή