Σεμινάρια ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή χρήση του Internet

Σεμινάρια ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή χρήση του Internet

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε πόλεις της περιφέρειας με τίτλο «Μην τσιμπάς» ξεκινάει την Τετάρτη 13 Ιουλίου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ. ΑΣ. Μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων και συγκεκριμένα μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουλίου, αξιωματικοί της υπηρεσίας, συνοδευόμενοι από εισαγγελείς και ψυχολόγους, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε πέντε πόλεις της Ελλάδας: στις 13/7 στην Κω, στις 15/7 στη Μυτιλήνη, στις 22/7 στο Ρέθυμνο, στις 25/7 στα Ιωάννινα και τέλος, στις 27/7 στην Κεφαλονιά. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σε ηλικία χρηστών και των γονιών τους για τους κινδύνους του Διαδικτύου και η ενημέρωσή τους για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης. Τα σεμινάρια θα είναι διάρκειας περίπου δύο ωρών. Στο τέλος τους, οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα απαντούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις γνώσεων και στους… επιτυχόντες θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Οι πέντε πρώτες πόλεις επελέγησαν τυχαία, ωστόσο, αρμόδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι στόχος της υπηρεσίας είναι σε διάστημα ενός έτους να πραγματοποιήσει 50 εκπαιδευτικά σεμινάρια ανά την Ελλάδα. Στην εισαγωγή του ενημερωτικού φυλλαδίου που θα διανέμεται στους συμμετέχοντες αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «όλο και περισσότεροι Ελληνες μπαίνουν πλέον στο Internet. Οι πιο έμπειροι είναι υποψιασμένοι για τη σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμα ιδέα. Το ηλεκτρονικό έγκλημα, όμως, έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς».

Στη συνέχεια παρατίθενται πληροφορίες για κατηγορίες κινδύνων (cyberBullying, παιδική πορνογραφία κ. ά.) και συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση. Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έχει στη διάθεσή της η «Κ», στη διάρκεια του 2011 έχουν σχηματιστεί 578 δικογραφίες για ηλεκτρονικές απάτες και συκοφαντική δυσφήμηση, από τις οποίες οι 527 έχουν διερευνηθεί. Επιπλέον, 33 άτομα έχουν συλληφθεί, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή