Καταγγελία για «μαγειρεμένα» στοιχεία

Καταγγελία για «μαγειρεμένα» στοιχεία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «ατελέσφορο και εγκληματικό» για τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων Υγείας ΕΣΥ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Οι εκπρόσωποι των γιατρών κατηγορούν το υπουργείο για «μαγειρεμένα» στοιχεία, που «εξυπηρετούν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης για την αναγκαιότητα κατάργησης κλινών στο ΕΣΥ» και προειδοποιούν για σφοδρότατη αντίδραση, αρχής γενομένης από τη στάση εργασίας (11 π. μ. έως 3 μ. μ.) της ερχόμενης Πέμπτης. Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας σημείωσε ότι τα στοιχεία για την πληρότητα των κλινικών και τους εργαζόμενους στην πλειονότητά τους έφυγαν σωστά από τα νοσοκομεία, επικαλούμενος τη σχετική διαβεβαίωση που έλαβε από τους διοικητές της 5ης και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και υποστήριξε ότι η παραποίησή τους έγινε μέσα στο υπουργείο. Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, το υπουργείο καταργεί 13.000 κλίνες του ΕΣΥ.

Παράλληλα, οι γιατροί θέτουν ζήτημα τροφοδότησης των νοσοκομείων με υλικά, κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις και κακής ποιότητας υλικά που θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου, όπως κατήγγειλε η ΟΕΝΓΕ, η περιστολή των δαπανών οδήγησε στην αγορά φθηνών και ελαττωματικών κλιπς (μανταλάκια) ομφαλίου, η οποία λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε ένα νεογνό. Στις 25 Ιουνίου 2011, το ειδικό «μανταλάκι» που είχε τοποθετηθεί στον ομφάλιο λώρο του νεογνού «χαλάρωσε». Γυναικολόγος που εξέταζε την ώρα εκείνη τη μητέρα διαπίστωσε ότι το νεογνό αιμορραγούσε. Τοποθετήθηκε νέο κλιπ, «χαλάρωσε» και αυτό και χρειάστηκε τρίτο για να σταματήσει η αιμορραγία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σημειώθηκαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά. «Το συγκεκριμένο υλικό χρησιμοποιείται εδώ και 15 μήνες χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, όπως βεβαιώνεται και εγγράφως από τους αρμόδιους γιατρούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του Νοσ. Ξάνθης, στην οποία σημειώνεται ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή