ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Θα λειτουργήσουν τα μεταλλεία χρυσού

Το «πράσινο φως» από το υπουργείο Περιβάλλοντος πήρε η λειτουργία των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. Χθες, ο υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των εγκαταστάσεων στο Μαντέμ Λάκκο του Δήμου Αριστοτέλη, όπου θα εγκατασταθεί νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού και μεταλλουργίας, στην Ολυμπιάδα όπου θα αναπτυχθεί το υπόγειο μεταλλείο, στις Σκουριές όπου θα αναπτυχθεί επιφανειακό και υπόγειο μεταλλείο και εργοστάσιο εμπλουτισμού, στις Μαύρες Πέτρες, όπου θα εξαντληθεί το υπόγειο κοίτασμα και στο Στρατώνι. Κύριος μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός» από ελληνικής πλευράς είναι η εταιρεία Ελλάκτωρ, συμφερόντων Μπόμπολα, που κατέχει 5% της εταιρείας και 19,3% στη μητρική της, European Goldfield.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΧΑΚΕΡ

Εισβολή σε site του Κοινοβουλίου

Μυστήριο καλύπτει την «επίθεση» που, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε από άγνωστο hacker η ιστοσελίδα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Το θέμα δημοσιοποιήθηκε σε διαδικτυακή πύλη που αναρτά θέματα σχετικά με το Ιντερνετ, με ταυτόχρονη παραπομπή σε «ιστοσελίδες ελεύθερης διανομής κειμένων» στις οποίες έχουν αναρτηθεί μερικώς καλυμμένοι «κωδικοί πρόσβασης» στο www. hellenicparliament. gr! Για να διαπιστωθεί το εύρος του προβλήματος, χθες αργά το απόγευμα συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του γ. γ. της Βουλής και στην οποία συμμετείχαν και οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του site της Βουλής τεχνικοί. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες, διαπιστώθηκε μεν «εισβολή», πλην όμως χαρακτηρίζεται «ήπιας μορφής», καθώς από την πρώτη εξέταση των δεδομένων, προέκυψε ως κατ’ αρχήν συμπέρασμα πως δεν παραβιάστηκαν προσωπικά αρχεία.

ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

Νέα λίστα ιατρών στο www. ika. gr

Στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www. ika. gr) είναι αναρτημένη από χθες η νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, οι οποίοι, αποδεχόμενοι τους όρους του Ιδρύματος, θα παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Η νέα λίστα που περιλαμβάνει 6.323 γιατρούς θα ισχύσει από τις 11 Ιουλίου, που σημαίνει ότι όσοι δεν πιστοποιήθηκαν από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του ιδρύματος και να αποζημιώνονται από το ΙΚΑ. Τα ανώτατα όρια επισκέψεων και συνταγών που ισχύουν είναι 80 επισκέψεις – 100 συνταγές και μειωμένα σε 50 επισκέψεις – 65 συνταγές σε γιατρούς του ΟΠΑΔ – ΟΑΕΕ που παράλληλα είναι και γιατροί του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Απέρριψε αίτηση αντιρρησία

Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου δεν προσβάλλει τη θρησκευτική ελευθερία των πολιτών και συνάδει με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας και απέρριψε αίτηση αντιρρησία συνείδησης ο οποίος είχε ζητήσει την εξαίρεσή του από το σύστημα ΤΑΧΙS και τη φορολόγησή του μέσω του ΑΦΜ.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΥΖΥΓΟΥ

Αποζημίωση 550.000 ευρώ

Ο Αρειος Πάγος με απόφασή του υποχρεώνει τον δικηγόρο Γρηγ. Κούλα, ο οποίος στις 11 Μαΐου 1999 δολοφόνησε τη 38χρονη σύζυγό του Αδαμαντία Σίμου μέσα στο σπίτι τους στην Κηφισιά, να καταβάλει το ποσό των 550.000 ευρώ στους γονείς και στην αδελφή της, ως ψυχική οδύνη. Ο Κούλας καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 20 ετών για τη δολοφονία της συζύγου του, αφού προηγουμένως του αναγνωρίστηκε μειωμένος καταλογισμός των πράξεών του, λόγω σοβαρής αγχώδους καταθλιπτικής συνδρομής.

«ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»

Αρση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

Ηρθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά και όλων όσοι από τους 68 κατηγορουμένους στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια, είχαν υποβάλει σχετική αίτηση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, όπως οι Καλοπουλάς, Γιάχος, Μποροβήλος. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα ταξιδέψει το πρωί με την αποστολή των «ερυθρόλευκων» στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε το ΕΣΚΑΝ, ήταν «καθαρό» το δείγμα που έδωσε ο Γιάννης Μπουρούσης προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

ΑΠΟ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Ερευνα σε σπίτι για όπλα

Ερευνα σε σπίτι στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπου διαμένει 40χρονος κουρδικής καταγωγής Τούρκος που φέρεται να ανήκει στην εξτρεμιστική – τρομοκρατική (σύμφωνα με τη Europol) οργάνωση DHKP/C, ήτοι «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο», πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την ΕΥΠ. Η έρευνα διετάχθη προκειμένου να ελεγχθούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 40χρονος κατείχε βαρύ οπλισμό, κάτι που, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε. Του απαγγέλθηκε κατηγορία για πλαστογράφηση των ταξιδιωτικών του εγγράφων. Εχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και έχει υποβάλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή