Εννέα μετανάστες νεκροί σε τροχαίο

Εννέα μετανάστες νεκροί σε τροχαίο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος που έγινε χθες το πρωί στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους συνολικά εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, ενώ άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Το όχημα, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας Αudi A4, μετέφερε συνολικά 13 άτομα, όλοι παράνομοι μετανάστες. Εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα κι ενώ βρισκόταν στον ανατολικό κόμβο της Κομοτηνής, ξέφυγε από την πορεία του. Αφού προσέκρουσε διαδοχικά στις μεταλλικές προστατευτικές μπάρες, πέρασε πάνω από αυτές, στη συνέχεια προσέκρουσε σε τσιμεντένια βάση πινακίδας και κατέληξε διαλυμένο σε παρακείμενο αντιπλημμυρικό κανάλι στο οποίο δεν υπήρχε νερό.

Επί τόπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις γυναίκες, δύο άνδρες, δύο κοριτσάκια ηλικίας 2 και 6 ετών και ο οδηγός του οχήματος και μάλλον διακινητής των παράνομων μεταναστών. Σοβαρά τραυματίστηκαν τρεις από τους επιβάτες (ένας άνδρας, μια γυναίκα, ένας 5χρονος) και ελαφρά ένας άνδρας, υπήκοος Ιράκ.

Το άτομο που φέρεται ότι ήταν ο οδηγός και είχε αναλάβει τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές από παλιότερες υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών. Οι πινακίδες κυκλοφορίας του Ι. Χ. ήταν σερβικές και είχαν κλαπεί στις αρχές του μήνα στην Κατερίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή