Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας

Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν χθες οι απολογίες των 48 κατηγορουμένων για συμμετοχή στις τρεις οργανωμένες σπείρες μαστροπών και εμπόρων ναρκωτικών που συνελήφθησαν στην αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Παρασκευής, σε Θεσσαλία, Αττική και Θεσσαλονίκη. Εως αργά χθες το βράδυ, ενώπιον του ανακριτή είχαν οδηγηθεί συνολικά 13 άτομα, τα οποία στη σχηματισθείσα δικογραφία χαρακτηρίζονται «απλά» μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, 10 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ 3 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Οι απολογίες των αρχικά 48 συλληφθέντων θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Πέμπτη. Θα ακολουθήσει νέος κύκλος διώξεων, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση εμπλέκει συνολικά 220 άτομα. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να απαρτίζουν τρεις εγκληματικές οργανώσεις με κύρια δραστηριότητα τη διακίνηση ναρκωτικών και τη μαστροπεία. Στην πρώτη και πολυπληθέστερη ομάδα φέρονται ότι μετείχαν 111 άτομα, από τα οποία 9 έχουν χαρακτηριστεί «αρχηγικά», 29 «βασικά» και 73 «απλά» και στη δεύτερη ομάδα, συνολικά 92 άτομα, από τα οποία 6 «αρχηγικά», 3 «βασικά» και 83 απλά. Στην τρίτη και πιο ολιγομελή ομάδα κατηγορούνται ότι συμμετείχαν 25 άτομα, 5 με ηγετικό ρόλο και άλλα 20 ως απλά μέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή