Ανοίγει ο δρόμος για πώληση «Ντυνάν»

Ανοίγει ο δρόμος για πώληση «Ντυνάν»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο τροπολογίας, μέσω της οποίας θα ανοίξουν οι διαδικασίες για να καταστεί δυνατή η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», επέδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος χθες το απόγευμα στα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου εκείνοι να εκφράσουν θέσεις και προτάσεις πριν από την επίσημη κατάθεσή της στη Βουλή. «Τα δεδομένα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Το «Ερρίκος Ντυνάν» πηγαίνει για κλείσιμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας πως η αγορά του από το ΕΣΥ δεν είναι εφικτή: «Δεν έχουμε δεκάρα τσακιστή», σημείωσε για να συμπληρώσει: «Θα αποκατασταθεί η τάξη πραγμάτων. Εχω υποχρέωση να δώσω λύση». Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται ότι με αυτήν «επιλύονται τα νομικής φύσεως ζητήματα τα οποία προέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με το Κοινωφελές Ιδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν». Συγκεκριμένα, αποσαφηνίζεται η δυνατότητα του Ιδρύματος να διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία σύμφωνα με τις ανάγκες του, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για την εξυπηρέτηση των σκοπών του». Ενδιαφέρον έχει και πως στο συνοδευτικό του σχεδίου τροπολογίας κείμενο, το οποίο υπογράφει ο γ. γ. του υπουργείου κ. Ν. Πολύζος, αναφέρει προς τον κ. Λοβέρδο ότι «σύντομα θα επανέλθουμε με πρόταση και για το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας».

Ο υπουργός Υγείας, στο μεταξύ, ανέφερε παράλληλα ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι έτοιμη και η λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Καθώς δε χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σοβαρό το ζήτημα αυτό, υπέβαλε το αίτημα να συγκληθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας σε κοινή συνεδρίαση η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Υποεπιτροπή Φαρμάκων, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή