Δύο αστυνομικοί τραυματίες από σφυριά κουκουλοφόρων

Δύο αστυνομικοί τραυματίες από σφυριά κουκουλοφόρων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δολοφονική επίθεση από ομάδα 30 κουκουλοφόρων δέχθηκαν χθες το βράδυ αστυνομικοί του Α.Τ. Εξαρχείων που συμμετείχαν σε πεζή περιπολία. Δύο από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν στο κεφάλι από χτυπήματα με σφυριά και διεκομίσθησαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, οι κουκουλοφόροι αποπειράθηκαν να αποσπάσουν τον οπλισμό των αστυνομικών, δίχως όμως τελικά να τα καταφέρουν. Οι ένστολοι αμυνόμενοι έκαναν χρήση χειροβομβίδας κρότου – λάμψης.  

Στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό έσπευσαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ και διμοιρίες των ΜΑΤ, ωστόσο, οι δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7.35 μ.μ στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσσού. Οι περιπολούντες αστυνομικοί, ένας αστυφύλακας, δύο ειδικοί φρουροί και δύο δόκιμοι αστυφύλακες, κινούνταν πεζή επί της οδού Ερεσσού. Οι περίπου 30 κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με σφυριά και ξύλα, επιτέθηκαν στην περιπολία εφορμώντας από την οδό Θεμιστοκλέους. Κατάφεραν αλλεπάλληλα χτυπήματα στους αστυνομικούς με τα σφυριά και τα ξύλα, τραυματίζοντας δύο από αυτούς στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του 401, οι δύο τραυματίες έχουν δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Ο ένας εκ των δύο φέρει βαρύτερα τραύματα δίχως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία μέχρι στιγμής.

Στην περιοχή των Εξαρχείων παρέμεναν έως αργά χθες το βράδυ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί συνέχιση των επεισοδίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή