Εμπρησμός στο Ιπποκράτειο προκαλεί υποψίες

Εμπρησμός στο Ιπποκράτειο προκαλεί υποψίες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εγγραφα «με στοιχεία που καίνε» ή η αποστολή μηνύματος εκφοβισμού είναι πιθανόν να ήταν ο στόχος των άγνωστων εμπρηστών που έβαλαν φωτιά χθες τα ξημερώματα στις διοικητικές υπηρεσίες του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Οι άγνωστοι δράστες, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό, πυρπόλησαν γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα τρία γραφεία (προμήθειες, ταμείο, ιατρική υπηρεσία) στον πρώτο όροφο του παλιού διατηρητέου κτιρίου του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τον σκοπό τους, καθώς το προσωπικό φύλαξης αντιλήφθηκε έγκαιρα τη φωτιά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόλαβε την πυρκαγιά πριν επεκταθεί. Οπως ανέφερε η διοίκηση του νοσοκομείου, «προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές οι οποίες δεν επηρέασαν τη ροή της λειτουργίας των υπηρεσιών του νοσοκομείου».

Επισήμως για την Πυροσβεστική «ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα», όμως η πιθανότητα ο χθεσινός εμπρησμός να σχετίζεται με «παλιότερες αμαρτίες» δεν μπορεί να αποκλειστεί. Οπως επεσήμανε ο διοικητής και πρόεδρος του Δ. Σ. του νοσοκομείου κ. Γιώργος Χριστιανόπουλος, χθες σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον εμπρησμό «εντός της εβδομάδος επρόκειτο να κατατεθεί το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας σχετικά με τη μη τήρηση διαχειριστικών κανόνων στην προμήθεια Ορθοπεδικών και Νευροχειρουργικών Υλικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό αυτό πόρισμα που θα παραδοθεί και στη Δικαιοσύνη, αναμένεται να αποκαλύψει νέα στοιχεία για τις υπερκοστολογήσεις των εμφυτεύσιμων ειδών στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, ενώ αναμένεται επίσης να επιμερίζει τις ευθύνες των συνολικά 14 γιατρών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Το πρώτο πόρισμα που είχε δει το φως της δημοσιότητας πέρυσι είχε αποκαλύψει εξωσυμβατικές προμήθειες υλικών ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2008 – 2009 και την εμπλοκή 40 προμηθευτριών εταιρειών. Από τους εμπλεκόμενους γιατρούς έξι είχαν τεθεί σε αργία, ορισμένοι κατέθεσαν έφεση και εργάζονται, ένας παραιτήθηκε, ενώ δύο συνταξιοδοτήθηκαν.

Ερωτήματα όμως προκαλεί ακόμα το πώς έφτασαν οι άγνωστοι δράστες ανενόχλητοι στον συγκεκριμένο χώρο των γραφείων του Ιπποκρατείου, αφού η πόρτα που οδηγεί σ’ αυτά είναι συνήθως κλειδωμένη. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι μπήκαν τυχαία σ’ αυτόν τον χώρο», ανέφερε χθες στην «Κ» ο διοικητής του νοσοκομείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή