ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ερευνα για δάνεια δήμων ύψους 1,8 δισ. ευρώ

Τις ύποπτες διαδικασίες δανειοδότησης των δήμων τα δάνεια των οποίων υπερβαίνουν συνολικά τα 1,8 δισ. ευρώ ερευνούν οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος της Εισαγγελίας Εφετών. Αφορμή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν την αδυναμία αποπληρωμής ενός δανείου του Δήμου Ζωγράφου ύψους 25 εκατ. ευρώ και η μη πληρωμή των δόσεων δανείου του Δήμου Αχαρνών ύψους 35 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Οδηγία σε κανάλια

Διευκρινιστική 9σέλιδη Οδηγία στους σταθμούς αναφορικά με την εφαρμογή του Π.Δ. 109/2010, που ρυθμίζει τα περί χορηγίας, τοποθέτησης προϊόντος κ.ο.κ., απέστειλε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα επέβαλε πρόστιμα ύψους 143.000 ευρώ. Το Mega θα δώσει 20.000 ευρώ για προβολή βίαιου εγκλήματος στη σειρά «Η ζωή της άλλης» (24/2/11) με εσφαλμένη σήμανση σε ώρα θέασης ανηλίκων και 15.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση CD του «Βήματος» από δελτίο (19/2/11). Ποσό 15.000 ευρώ ο ANT1 για το επίπεδο του «Real housewives of Athens» (4/3/11) και 3.000 ο Best FM Λέσβου για άνευ αδείας δικτύωση. Ακόμη, το ΕΣΡ επανέφερε πρόστιμα, που είχε ακυρώσει το ΣτΕ, σε Sport και Πέλλα ΤV. Θέμα νόμιμης συγκρότησης του ΕΣΡ, τέλος, έθεσε εκ νέου νομικός σταθμού, λόγω της συμμετοχής στην Ολομέλεια του εν ενεργεία δικηγόρου Γ. Στεφανάκη. Για την υπόθεση θα ενημερώσει ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιω. Λασκαρίδης τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

Μηνυτήρια αναφορά ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του διοικητή των ΜΑΤ. Καταγγέλλει «απάνθρωπη μεταχείριση δημοσιογράφων από τα ΜΑΤ, που κορυφώθηκε με τη βαριά σωματική βλάβη του μέλους της ΕΣΗΕΑ Μανώλη Κυπραίου», στα επεισόδια της 15ης, 28ης και 29ης Ιουνίου.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διαμαρτυρία πανεπιστημιακών

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας πανεπιστημιακοί οι οποίοι έχουν επιλεγεί προς διορισμό από τα αρμόδια όργανα του ΑΕΙ εδώ και δύο χρόνια, αλλά το υπουργείο έχει παγώσει τη διαδικασία διορισμού τους.

ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Ληστές σκότωσαν περιπτερά

Νεκρός από τα πυρά αγνώστων που χθες τα ξημερώματα λήστεψαν το περίπτερο στο οποίο εργαζόταν, στην οδό Αναγεννήσεως στη Μεταμόρφωση, έπεσε 54χρονος Αλβανός. Κατά πληροφορίες, οι δράστες ήταν τέσσερις και άνοιξαν πυρ εναντίον του όταν ο 54χρονος αντιστάθηκε με κουζινομάχαιρο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Στάση εργασίας

Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. πραγματοποιούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, που αντιδρούν στην πρόταση του υπ. Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας του ΕΣΥ. Για τον ίδιο λόγο 24ωρη απεργία προκήρυξε για την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Ιουλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή