Η κ. Καλλιόπη Σπανού νέα Συνήγορος του Πολίτη

Η κ. Καλλιόπη Σπανού νέα Συνήγορος του Πολίτη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα Συνήγορος του Πολίτη για το διάστημα έως τις 20 Φεβρουαρίου 2012 ορκίστηκε χθες ενώπιον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημ. Ρέππα και του υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια η κ. Καλλιόπη Σπανού.

Η κ. Σπανού, καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής (μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Καμίνη), επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αρχή, καθώς η οικονομική κρίση καθιστά το έργο της δυσκολότερο. Αμέσως μετά την ορκωμοσία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του κ. Ρέππα και της κ. Σπανού για τα θέματα που απασχολούν τον θεσμό.

Η Συνήγορος υπογράμμισε ότι οι περικοπές προσωπικού και οι αποχωρήσεις από τη Δημόσια Διοίκηση καθιστούν δυσχερέστερη την ανταπόκριση της διοίκησης στα αιτήματα της Αρχής για επίλυση διαφορών με τους πολίτες. Από την πλευρά του, ο υπουργός τόνισε την επιτυχή πορεία της Αρχής στη διαμεσολάβηση μεταξύ της Δημόσιας Διοίκησης και των πολιτών, ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματά τους, να τηρείται η νομιμότητα και να καταπολεμηθεί η κακοδιοίκηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή