ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Διαφορές στις καταθέσεις μαρτύρων και του πορίσματος του ΣΔΟΕ

Διαφορές ανάμεσα σε καταθέσεις μαρτύρων και στα όσα αναφέρονται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των αντισταθμιστικών για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, διαπιστώθηκαν από την Επιτροπή που εξετάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Γι’ αυτό και ομόφωνα αποφασίστηκε χθες να κληθούν σε κοινή ακρόαση ο γενικός διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ κ. Δ. Γεωργιόπουλος και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή. Στο μεταξύ, κληρώθηκαν χθες τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα επιληφθεί της ποινικής δίωξης που άσκησε η Βουλή κατά του πρώην υπουργού κ. Ακη Τσοχατζόπουλου. Κληρώθηκαν οι Βασ. Λαμπρόπουλος, Νικ. Λεοντής και Ι. Παπαδόπουλος από τον Αρειο Πάγο, Ευδοξία Γαλανού και Νικ. Ρόζος από το ΣτΕ ως τακτικά μέλη, η κ. Βιολέτα Κυτέα και ο κ. Δημ. Πατινίδης από τον Αρειο Πάγο και ο κ. Γ. Παπαγεωργίου από το ΣτΕ ως αναπληρωματικά μέλη, ο εισαγγελέας κ. Νικ. Μαύρος με αναπληρωτή του τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε.

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ελεγχοι για πλαστά πτυχία

Πλαστούς μεταπτυχιακούς τίτλους και πλαστά πιστοποιητικά επάρκειας ξένων γλωσσών φέρεται ότι έχουν καταθέσει εκπαιδευτικοί από τη Δυτ. Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν αυξημένη μοριοδότηση στη διαδικασία για την επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων. Μετά τον εντοπισμό των παραπάνω στοιχειών από τα μέλη των συμβουλίων κρίσεων, δόθηκε εντολή, αφενός μεν να διερευνηθούν περαιτέρω οι συγκεκριμένες υποθέσεις και αφετέρου να επεκταθεί ο έλεγχος σε όλους τους φακέλους που έχουν καταθέσει εκπαιδευτικοί απ’ όλη τη Δυτ. Ελλάδα.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

«Μιλούν με τις αποφάσεις τους»

«Οι δικαστές μιλούν με τις αποφάσεις τους», δήλωσε χθες η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της. Η πρώτη γυναίκα δικαστικός στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση συμπληρώνοντας μόνο ότι «ο καθένας έχει την ιστορία του». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της νέας γενικής επιτρόπου Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων κ. Ελένης Διακομανώλη, η οποία ανέφερε ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί πρέπει να μιλούν με τις πράξεις τους και τις ενέργειές τους».

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Παραχώρηση έκτασης

Τμήμα του ανενεργού στρατοπέδου «Λιόση», στα Ανω Λιόσια, συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, παραχώρησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κατασκευή πολυχώρου, όπου, μεταξύ άλλων, θα φιλοξενηθούν δύο κέντρα πρόνοιας για ασθενείς με Αλτσχάιμερ και παιδιά με νοητική υστέρηση. Η σχετική εκδήλωση έγινε χθες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου ο υπουργός κ. Πάνος Μπεγλίτης υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Οπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, η παραχώρηση της έκτασης έρχεται σε συνέχεια της παραχώρησης, τον περασμένο Δεκέμβριο, αποθήκης στο στρατόπεδο «Καποτά», στο Μενίδι, η οποία χρησιμοποιείται από την Αρχιεπισκοπή για το πρόγραμμα διανομής συσσιτίων «Αγάπη».

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Δεν θα λειτουργεί ο ηλεκτρικός

Κλειστό θα παραμείνει το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Ιουλίου το τμήμα των ΗΣΑΠ μεταξύ Πειραιά και Ομόνοιας, λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής. Για την εξυπηρέτησή τους οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις ισχύουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-32.93.000.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Θα επανεξεταστούν οι λόγοι

Να εξεταστεί από την αρχή, ο τρόπος, οι λόγοι και οι συνθήκες υπό τις οποίες κάποιοι κρατούμενοι μεταφέρονται από νομούς της περιφέρειας στα νοσοκομεία και τα καταστήματα κράτησης της Αθήνας, ενώ θα έπρεπε τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται επί τόπου, έδωσε εντολή ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής. Ο υφυπουργός πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων και στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής, Μ. Σκανδάμη.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Παραμένουν απλήρωτοι

Εντονη είναι η διαμαρτυρία της ομοσπονδίας των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς οκτώ μήνες μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, «παραμένουν σε ποσοστό πάνω από 75% ακόμα απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για τις υπηρεσίες τους πριν και μετά τις εκλογικές διαδικασίες. Ανεπαρκείς και ανεύθυνοι καθορίζουν τη ζωή 7.000 δικαστικών υπαλλήλων», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή