Φοβούνται πτώση τουρισμού

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόβους ότι θα πληγεί η τουριστική κίνηση στη Ζάκυνθο, η οποία φέτος παρουσίασε αξιοσημείωτη αύξηση, εκφράζουν οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού μετά τη δολοφονία νεαρού Βρετανού στο Λαγανά χθες τα ξημερώματα. Επαγγελματίες του τουρισμού προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποσυνδέσουν το περιστατικό ως «μεμονωμένο» από τη γενικότερη κατάσταση ασυδοσίας που έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν, με τους μεθυσμένους Βρετανούς να προβαίνουν σε έκτροπα και να δημιουργούν πλήθος προβλημάτων στη ζωή του νησιού και στους άλλους τουρίστες. Αντίθετα, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούν το συμβάν περίπου «αναμενόμενο» εξαιτίας των συχνών, όπως λένε, περιστατικών βίας που συμβαίνουν, ρίχνοντας την ευθύνη στους επιχειρηματίες που συντηρούν τον συγκεκριμένο τουρισμό.

«Παρά τον περιορισμό αυτών των φαινομένων, η κατάσταση παραμένει αποκρουστική. Κάποια στιγμή, κάτι κακό θα συνέβαινε. Νεαροί τουρίστες έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά και προκαλούν τους περαστικούς. Κάθε βράδυ η ίδια εικόνα», μας είπε ο δήμαρχος του νησιού κ. Στ. Μποζίκης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι αυτού του είδους ο τουρισμός (νεαροί που έρχονται με οργανωμένα γκρουπ σε πολύ χαμηλές τιμές) δεν είναι επικερδής, επιχειρηματίες αναγκάζονται να τον διατηρούν, καθώς τα χρέη τους πιέζουν για άμεσο κέρδος. Ευθύνες στους καταστηματάρχες που εμποδίζουν την εφαρμογή του νόμου, αλλά και στην τωρινή δημοτική αρχή, επιρρίπτει ο πρώην δήμαρχος Λαγανά κ. Δ. Κομιώτης. Οπως υποστηρίζει, το σχέδιο εξωραϊσμού που ξεκίνησε το 2008 σε συνεργασία με τις βρετανικές αρχές εγκαταλείφθηκε από τη νέα δημοτική αρχή εξαιτίας πιέσεων από επιχειρηματίες. «Είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε το μπαρ κρόουλινγκ, τη διάθεση νοθευμένων ποτών, και να απαγορεύσουμε τη διάθεση ποτών από καταστήματα και περίπτερα μετά τις 12 το βράδυ», αναφέρει ο κ. Κομιώτης.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων κ. Γ. Τελώνης δήλωσε στην «Κ» ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα εκ μέρους των επαγγελματιών του τουρισμού για τον περιορισμό του φαινομένου. Οι αρχές πρέπει να εφαρμόσουν τους νόμους, τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή