Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών ταξί και εντείνονται οι αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις, με διάφορες μορφές, οι οποίες αναμένεται να παρατείνουν την ταλαιπωρία ταξιδιωτών στο σύνολο της χώρας. «Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Αυτοκινητιστών Αγοραίων και Ταξί Θ. Λυμπερόπουλος.

Χθες το απόγευμα, ομάδα περίπου 2.000 αυτοκινητιστών συγκεντρώθηκε στα διόδια Ελευσίνας και σήκωσαν τις μπάρες με αποτέλεσμα να διέρχονται τα οχήματα χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων. Κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή λόγω του αυξημένου όγκου των ταξί που είχαν συγκεντρωθεί, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται για ένα περίπου χιλιόμετρο με αργούς ρυθμούς. Στα διόδια Αφιδνών συγκεντρώθηκαν ακόμη 400 άτομα, με την κυκλοφορία των οχημάτων και τη διέλευση από τον σταθμό των διοδίων να διεξάγονται ελεύθερα.

Στα δύο έκοψαν τη χώρα οι αυτοκινητιστές που απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών για τρεις ώρες περίπου. Παρά τις αστυνομικές δυνάμεις, περίπου 50 οχήματα κατάφεραν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και να παραταχθούν στις εισόδους του επιπέδου των αφίξεων. Για μία ώρα περίπου οι ιδιοκτήτες ταξί παρέμειναν στο σημείο, προκαλώντας δυσκολίες στη διέλευση επιβατών και οχημάτων.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κρήτη, ενώ σε μερικό αποκλεισμό του αεροδρομίου του Ηρακλείου και των Χανίων προχώρησαν οι αυτοκινητιστές της περιοχής, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων τουριστών, που έπρεπε να κατευθυνθούν πεζή, με τις αποσκευές τους, στο κτίριο του αεροσταθμού. Κλειστά παρέμειναν τα διόδια του Ρίου επί της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, ενώ ελεύθερη ήταν η διέλευση των οχημάτων στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για κάποιες ώρες, όπου συγκεντρώθηκαν οι αυτοκινητιστές από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Σε γενικό αποκλεισμό του λιμανιού και του αεροδρομίου για τρία τέταρτα προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Κέρκυρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή