Μεγάλες φωτιές σε Λάρισα και Ιωάννινα

Μεγάλες φωτιές σε Λάρισα και Ιωάννινα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν χθες πολλές περιοχές της χώρας. Μέχρι τις νυχτερινές ώρες παρέμενε σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Ελάτεια Λάρισας, δίχως σύμφωνα με πληροφορίες να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο Σταυράκι Ιωαννίνων η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι της Τρίτης αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι, με συνέπεια οι φλόγες να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών. Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, ένα αεροσκάφος CL-215 ακινητοποιήθηκε στη λίμνη Ιωαννίνων στη διάρκεια ανεφοδιασμού. Χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των δύο πιλότων.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν επίσης στις περιοχές Φιλιάτες Θεσπρωτίας, Κρόκο Κοζάνης και Γάλλο Ρεθύμνου, δίχως πάντως κάποια από αυτές να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ελάτεια εκτεινόταν σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, 50 άτομα από τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αναμενόταν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες. Στο δεύτερο μεγάλο πύρινο μέτωπο, αυτό των Ιωαννίνων, οι φλόγες απείλησαν σπίτια στις περιοχές Νεοχωράκι, Πεδινή, Κάτω Μαρμαρά. Αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο νέας αναζωπύρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή