Στα άκρα οι ιδιοκτήτες ταξί

Στα άκρα οι ιδιοκτήτες ταξί

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνεται η κόντρα της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες ταξί, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει ένα επιπλέον μέτωπο μεταξύ του νυν και του πρώην υπουργού Υποδομών. Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών με τους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης επέρριψε ευθύνες στον προκάτοχό του κ. Δημήτρη Ρέππα τονίζοντας ότι οι προβλέψεις του προεδρικού διατάγματος που έθετε σαφείς περιορισμούς για την είσοδο στον κλάδο των ταξί «δεν αποτελούσαν απόφαση κάποιου συλλογικού κυβερνητικού οργάνου». Υποστήριξε μάλιστα ότι συλλογική κυβερνητική απόφαση υπάρχει για το αντίθετο, αναφερόμενος στον νόμο Παπακωνσταντίνου για την απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων.

Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι η δυνατότητα έκδοσης Π. Δ. προβλεπόταν από τον νόμο 3919 μόνο για «λόγους εξυπηρέτησης επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος, όπως λόγοι για την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια ασφάλεια, τη δημόσια υγεία». Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ότι αναμένεται η -αρνητική όπως άφησε να εννοηθεί- απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για ζητήματα που σχετίζονται με περιορισμούς στο άνοιγμα επαγγελμάτων.

Στο μεταξύ, άκαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση μεταξύ αυτοκινητιστών και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα των πρώτων για 6μηνη παράταση του διαλόγου. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί ζήτησαν εκτός από την παράταση του διαλόγου -ο οποίος προβλέπεται 3μηνης διάρκειας- να λάβουν τη διαβεβαίωση ότι στους όρους που θα καθοριστούν για την απόκτηση άδειας να περιλαμβάνεται πληθυσμιακός περιορισμός στα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πρακτικά οι αυτοκινητιστές διεκδίκησαν για ακόμη μία φορά την απαγόρευση έκδοσης νέων αδειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι δεν μπορεί να παράσχει τέτοιες εγγυήσεις, ωστόσο τους διαβεβαίωσε ότι θα τους κρατάει ενήμερους για οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει την απελευθέρωση του κλάδου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το υπουργείο, όταν ομάδα αυτοκινητιστών πέταξε πέτρες και μπουκάλια προς το κτίριο του υπουργείου. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και ρίψη δακρυγόνων και μισή ώρα αργότερα περίπου απώθησαν τους αυτοκινητιστές από τον χώρο έξω από το υπουργείο Υποδομών, στον Χολαργό.

Για ανακολουθία και ανευθυνότητα της κυβέρνησης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης, που κάλεσε τους οδηγούς ταξί να επιδείξουν υπευθυνότητα. Χαρακτήρισε τον κ. Ραγκούση για μια ακόμη φορά «αρχιτέκτονα του χάους», ενώ αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων μεταξύ πρώην και νυν υπουργών Υποδομών δήλωσε ότι «με την ενθάρρυνση του κ. Μόσιαλου -ο οποίος άδειασε και αποδοκίμασε τον κ. Ρέππα- ναρκοθετήθηκε σήμερα ο διάλογος, προτού καν ξεκινήσει. Η εμμονή του στο αυταρχικό «έτσι θέλω» οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη βεντέτα με τον προκάτοχό του κ. Ρέππα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή