Συνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Αστέγων

Συνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Αστέγων

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρούσμα διαφθοράς στον Δήμο της Αθήνας αποκάλυψαν οι Εσωτερικές Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή του δημάρχου κ. Γ. Καμίνη. Συνελήφθη για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος ο 58χρονος διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο πρόεδρος του κέντρου και δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του κ. Καμίνη και 43χρονος συνεργάτης του. Οι δύο τελευταίοι είναι αποσπασμένοι υπάλληλοι του Αιγινήτειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με πλούσια συνδικαλιστική δράση. Αντίστοιχα, ο 58χρονος συλληφθείς είναι υπάλληλος του δήμου τα τελευταία 28 χρόνια και κατά πληροφορίες έχει συγγενική σχέση με αντιδήμαρχο της περιόδου Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο του κέντρου. Οι τρεις εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι εκβίαζαν 45χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας έτοιμων τροφίμων που προμήθευε το κέντρο απαιτώντας ποσό 10.000 ευρώ προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς προμηθειών. Επιπλέον, προκειμένου ο δήμος να εξοφλήσει οφειλή ύψους 406.000 ευρώ προς την εταιρεία, ζητούσαν προμήθεια ίση με το 10% της οφειλής! Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος για δωροδοκία επικεφαλής του κέντρου ήταν πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Προμηθειών του δήμου και ταυτόχρονα μετείχε σε δεύτερη επιτροπή η οποία είχε αρμοδιότητα τον έλεγχο της αξιοπιστίας των προμηθευτών.

Η έρευνα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, αμέσως μόλις ο επιχειρηματίας κατήγγειλε τις ατασθαλίες στον δήμαρχο κ. Γιώργο Καμίνη. Ο τελευταίος φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώνοντάς τους σχετικά. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε όποιο στέλεχος του δήμου εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς να υποστεί τις συνέπειες», ενώ χθες το μεσημέρι ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του κέντρου και δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι αρχικά τις πιέσεις προς τον επιχειρηματία άσκησε ο 43χρονος υπάλληλος, δίχως αποτέλεσμα. Ακολούθως στις 13 Ιουλίου συναντήθηκε με τον προμηθευτή ο ίδιος ο πρόεδρος του κέντρου εκβιάζοντάς τον. Σε κάποια από αυτές τις συναντήσεις ο καταγγέλλων έδωσε στους κατηγορουμένους ποσό 7.000 ευρώ. Στις 19 Ιουλίου και ενώ είχαν ενημερωθεί οι Εσωτερικές Υποθέσεις, ο 45χρονος συναντήθηκε στο Κέντρο Αστέγων με τον 58χρονο διευθυντή και κανόνισαν να συναντηθούν την Πέμπτη στην Κηφισιά για να του καταβάλει 10.000 ευρώ. Τη στιγμή της συναλλαγής, αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο. Ακολούθησε η άσκηση δίωξης εναντίον και των άλλων δύο εμπλεκομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή