Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια πλοίων

Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια πλοίων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα διεξαχθούν μέχρι τις 25 Αυγούστου τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς στη συνεδρίαση που είχε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, απέρριψε το αίτημα των ναυτεργατών για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, 10 ναυτεργατικά σωματεία τάχθηκαν κατά της απεργίας, δίνοντας έτσι περιθώρια στην κυβέρνηση να δώσει λύση στα οικονομικά ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει και πάλι στα τέλη Αυγούστου προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε σωματεία τα οποία πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Πέμπτης πολύωρη συνάντηση μεταξύ της ΠΝΟ και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη. Οι ναυτεργάτες ζητούν αναστολή του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου το οποίο αφορά στη μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, τη μείωση των συντάξεων κατά 10% γι’ αυτούς που είναι άνω 60 ετών και των επικουρικών συντάξεων. Επίσης, ζητούν αναστολή του νόμου που αφορά στην ένταξη του ΝΑΤ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1.1.2013. Παρά το γεγονός ότι τα αιτήματά τους έγιναν εν μέρει δεκτά, οι ναυτεργάτες δεν έμειναν ικανοποιημένοι, ωστόσο τέθηκαν βάσεις για διάλογο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στην οποία προέβη ο γ. γ. της ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς μετά τη συνάντηση με τον κ. Παμπούκη. «Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι», είπε ο κ. Χαλάς, χαρακτηρίζοντας ωστόσο θετική την απόφαση του υπουργείου να παγώσει και όχι να αναστείλει τις αναπροσαρμογές και τις αυξήσεις στις συντάξεις των ναυτεργατών όσο διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο. Θετική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο κ. Παμπούκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η τόνωση της Ναυτιλίας αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή