Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητούν και τα ΤΕΙ

Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητούν και τα ΤΕΙ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο crash test στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ θα γίνει σήμερα, καθώς οι εκπρόσωποι της Σύνοδου Πρυτάνεων και των ομοσπονδιών διδασκόντων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα ενημέρωσουν την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, αφού μετά τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων, χθες και η ομοσπονδία διδασκόντων στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, σήμερα πρυτάνεις και πανεπιστημιακοί σκοπεύουν να εστιάσουν στις διατάξεις του ν/σ (π. χ. σχετικά με το νέο μοντέλο διοίκησης και την κατάργηση του τμήματος) που εκτιμούν ότι είναι αντισυνταγματικές και απορρυθμίζουν την εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ. Οι διδάσκοντες θα αναζητήσουν συμμαχίες με βουλευτές – πανεπιστημιακούς. Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής καθηγητής του Παν. Αθηνών κ. Κώστας Καρτάλης διακίνησε στον Τύπο άρθρο του, που δημοσιεύθηκε σε διαδικτυακό τόπο και έχει τίτλο «Αννα, άκου έναν Βουλευτή και Καθηγητή». Ο κ. Καρτάλης επισημαίνει «σημεία θετικά που αξίζει να στηριχθούν και σημεία που πρέπει να αλλάξουν».

Από την πλευρά της, η ΟΣΕΠ ΤΕΙ ανέφερε ότι το ν/σ καθιστά τα ΤΕΙ ιδρύματα β΄ κατηγορίας, τόνισε ότι «έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο συμβολής στον διάλογο με εποικοδομητικές προτάσεις και δηλώνουμε ότι η ευθύνη για την ομαλή πορεία της μεταρρύθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης ανήκει πλέον ακέραιη στο υπουργείο Παιδείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή