Κλείνουν και πάλι τα Τέμπη μετά την πτώση βράχων

Κλείνουν και πάλι τα Τέμπη μετά την πτώση βράχων

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Οι συνεχιζόμενες πτώσεις των βράχων ξανακλείνουν τα Τέμπη, αυτή τη φορά για έξι ώρες σήμερα από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Παρά τις εκάστοτε διαβεβαιώσεις της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα ότι το κλείσιμο της εθνικής οδού για εργασίες που σχετίζονται με τις πτώσεις βράχων και την ασφαλεια διέλευσης των οδηγών «είναι το τελευταίο», τουλάχιστον τρεις φορές μετά τη φονική κατολίσθηση τον Δεκέμβριο του 2009 τα Τέμπη έκλεισαν για να πραγματοποιηθούν εργασίες στήριξης των βράχων στα πρανή. Η αιτία τώρα ήταν η μικρή κατολίσθηση της περασμένης Παρασκευής. Οι πτώσεις, όπως ανέφερε η ανάδοχος εταιρεία του έργου «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», έγιναν στις 6.30 το πρωί εκτός της κοιλάδας των Τεμπών, ήταν μικρής κλίμακας και δεν επηρέασαν την κυκλοφορία. Ωστόσο, κατά την επιθεώρηση των πρανών που ακολούθησε προέκυψε η ανάγκη εκτέλεσης έργων καθαρισμού – συντήρησης.

Λόγω των εργασιών, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας απαγορεύει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων εντός της κοιλάδας. Οπως και τις προηγούμενες φορές που έκλεισαν τα Τέμπη εξαιτίας των βράχων (η τελευταία ήταν για δύο ημέρες τον Απρίλιο) η κυκλοφορία εκτρέπεται στις εναλλακτικές διαδρομές.

Τα φορτηγά για Θεσσαλονίκη από τον ανισόπεδο κόμβο της Νίκαιας μέσω της Ε. Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών θα μπαίνουν στην Εγνατία και από τον κόμβο της Γυρτώνης μέσω της Ε. Ο. Ελασσόνας – Κοζάνης θα φτάνουν στην Εγνατία. Τα Ι. Χ. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων ακολουθούν τη διαδρομή από τα παράλια της Λάρισας (Πλατύκαμπος – Αγιά – Αγιόκαμπος – Κόκκινο Νερό – Στόμιο -Ομόλιο – ΠΑΘΕ).

Προς την Αθήνα τα φορτηγά εκτρέπονται από το Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια και Κοζάνη και από εκεί θα ακολουθούν είτε τη διαδρομή μέσω Καλαμπάκας είτε μέσω Ελασσόνας για Λάρισα. Ολα τα Ι.Χ. που προέρχονται από Θεσσαλονίκη εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Αγιο Δημήτριο μέσω της Ε. Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας -Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Την ίδια διαδρομή ακολουθούν και τα οχήματα που προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα. Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται φορτηγά τροφοδοσίας και λεωφορεία που κινούνται στα παράλια της Λάρισας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Ο βραχνάς των Τεμπών αναμένεται να τελειώσει οριστικά για οδηγούς και επιβάτες το 2013 με την ολοκλήρωση των δίδυμων σηράγγων των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός – Κλειδί. Οι σήραγγες, οι μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίες ανά κατεθυνση, παρακάμπτουν το μεγαλύτερο μέρος των Τεμπών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή