Πρωτιά για τη Formula της Ομάδας του ΑΠΘ

Πρωτιά για τη Formula της Ομάδας του ΑΠΘ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ασπροπρόσωπο για μια ακόμη φορά έβγαλε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο η ART (Aristotle Racing Team) των σπουδαστών που πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό της Formula Student του Ηνωμένου Βασιλείου (13 – 17 Ιουλίου). Το μονοθέσιο όχημα της ομάδας έσπασε τα κοντέρ της επιτάχυνσης και αναρριχήθηκε στις πρώτες θέσεις, αφήνοντας πίσω του στην πίστα του Silverstone δεκάδες πανεπιστημιακές ομάδες από όλο τον κόσμο που έχουν παράδοση στις επιτυχίες και την υποστήριξη αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η ομάδα ART, με αρχηγό τον φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Μ. Φαντέλ, κατάφερε να στρέψει το ενδιαφέρον στο μονοθέσιό της κερδίζοντας την πρώτη θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης ανάμεσα σε 91 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, αναγκάζοντας ομάδες με υποστήριξη αυτοκινητοβιομηχανιών και πολλαπλάσιο προϋπολογισμό να… φάνε τη σκόνη του. Παρά την καταρρακτώδη βροχή που στέρησε στο μονοθέσιο τον καλύτερο χρόνο στον αγώνα αντοχής, η ART απέδειξε ότι η σχεδίαση και η κατασκευή του μοντέλου της είναι άρτια και ανταγωνιστική. Κέρδισε το βραβείο Virtual Vormula Student μεταξύ 3.000 συνυποψηφίων δίνοντας πόντους στη γενικότερη παρουσία της ομάδας, που εκτόξευσαν το ΑΠΘ στην 8η θέση (556 πόντους) της γενικής κατάταξης μεταξύ 91 πανεπιστημίων. Η υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει και ικανοποιεί πλήρως τον στόχο των φοιτητών για μια θέση στην πρώτη δεκάδα. Η ART (22 φοιτητές) έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2007 στο Grand Prix Ιταλίας. Το 2009 κερδισε στο Silverσtone την 1η θέση στον σχεδιασμό και τη 18η στη γενική. Με την τελευταία της επιτυχία έχει ανεβάσει τον πήχυ για όσους ακολουθήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή