ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Κριτική νομοσχεδίου από την Ενωση Εισαγγελέων

Αυστηρή κριτική ασκεί η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος στο νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, που προβλέπει δίκες «εξπρές» για υποθέσεις διαφθοράς υπουργών, οι οποίες δεν υπάγονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κατά την Ενωση, οι «πράξεις που τελούνται από υπουργό κατά τη διάρκεια της θητείας του, χωρίς όμως να επωφεληθεί αυτός της ιδιότητάς του, υπάγονται στις κοινές διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας». Επίσης, η πράξη της δωροληψίας που τελέστηκε από υπουργό κατά τη διάρκεια της θητείας του και ανάγεται στα καθήκοντά του, έστω κι αν το έγκλημα αυτό δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας, είναι «λίαν αμφίβολο αν υπάγεται στις διατάξεις του νομοσχεδίου ή αν εφαρμόζονται το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Απόσυρση της τροπολογίας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απέσυρε χθες το βράδυ, μετά από έντονη διαμαρτυρία του ΛΑΟΣ, ως άσχετη με το νομοσχέδιο για την αγορά υδρογονανθράκων την τροπολογία που είχε κατατεθεί την περασμένη Παρασκευή και με την οποία χωροθετούσε στον Βοτανικό στις υπάρχουσες υπό διαμόρφωση παλαιές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού το μουσουλμανικό τζαμί. Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι θα επανακαταθέσει την ίδια τροπολογία σε άλλο δικό του νομοσχέδιο για την τουριστική κατοικία, που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ

Κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου

Το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου φέτος ανακοίνωσε χθες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Πρόκειται για ενήλικα ασθενή, κάτοικο Καρδίτσας που εμφάνισε ήπια εγκεφαλίτιδα λόγω του ιού. Πέρυσι το καλοκαίρι εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στη χώρα επιδημία λοίμωξης από τον ιό με 262 περιστατικά.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αναστολή δραστηριοτήτων

Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπ. Εξωτερικών με απόφαση του υφυπουργού κ. Δ. Δόλλη, έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα των 195 φακέλων χρηματοδότησης ΜΚΟ κατά την περίοδο 2002- 2010. Αυτό αναφέρεται στην απάντηση που απέστειλε στη Βουλή και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Δόλλης, που γνωστοποίησε ότι δεν θα σταλούν στοιχεία στην επιτροπή, αν δεν ολοκληρωθεί ο εισαγγελικός έλεγχος.

ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Στόχοι του Δ. Ρέππα

«Ανοιχτό μυαλό, ανοιχτές πόρτες, ανοιχτές διαδικασίες, εξωστρέφεια της δημόσιας διοίκησης για το καλό του πολίτη και της χώρας». Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται η πολιτική του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημ. Ρέππα, όπως τόνισε στους τμηματάρχες του υπουργείου και των εποπτευόμενων οργανισμών. Ο κ. Ρέππας, είπε ότι η διοίκηση πρέπει να περάσει «από την απαξίωση στην καταξίωση», δίνοντας έμφαση στον αναπτυξιακό της ρόλο. «Αυτό προϋποθέτει απλοποίηση και διαφάνεια στη λειτουργία της», είπε.

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Η ΟΣΥΠΑ απειλεί με κινητοποιήσεις

Με κινητοποιήσεις κατά τις νυχτερινές ώρες, Κυριακές και αργίες απειλεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τον Αύγουστο, εάν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων για νυχτερινά και υπερωρίες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ από 3 – 31/8 δεν θα εργάζονται από τις 11 μ.μ. έως τις 7.30 μ.μ., τις Κυριακές του ίδιου μήνα (7, 14, 21, 28) και τη Δευτέρα 15/8.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Δολοφονία 29χρονου Πολωνού

Σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. τη δολοφονία 29χρονου Πολωνού χθες τα ξημερώματα στη Μιχαήλ Βόδα, στον Αγιο Παντελεήμονα. Κατά το επεισόδιο τραυματίστηκε από σφαίρα στην πλάτη 22χρονη Πολωνή, που συνόδευε το θύμα. Ως δράστες φέρονται δύο ομοεθνείς τους.

ΣΕ ΑΓΑΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Δωρεάν νοσηλεία

Την παροχή δωρεάν νοσηλείας, από τα στρατιωτικά νοσοκομεία με πτέρυγες νοσηλείας τρίτων, στα άγαμα και ανασφάλιστα τέκνα στρατιωτικών και προσωπικού του υπ. Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε χθες ο υπουργός κ. Π. Μπεγλίτης. Η απόφαση αφορά άγαμα και ανασφάλιστα τέκνα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών και αστυνομικών, δικαστικών λειτουργών των Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρετούντων και συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του υπ. Εθνικής Αμυνας, καθώς και σε περίπτωση θανάτου ή αφάνειας των γονέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή