ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Ετοιμος για διάλογο, αλλά ανυποχώρητος ο Γκρούεφσκι

Ετοιμος για επανάληψη του διαλόγου με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά χωρίς να είναι διατεθειμένος για οποιαδήποτε υποχώρηση, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου στα Σκόπια, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα του κυβέρνηση, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή στο συνταγματικό όνομα της «Μακεδονίας» ούτε ιδέες ή προτάσεις που απειλούν την ταυτότητα, το έθνος και τη γλώσσα. Επανέλαβε, δε, ότι οποιαδήποτε πρόταση για πιθανή λύση θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του την τακτική αδιαλλαξίας με την οποία προσεγγίζει τη διαπραγμάτευση για το όνομα.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Προσφυγή Τσοχατζόπουλου

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προσέφυγε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος που έχει παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο πρώην υπουργός μέσω των συνηγόρων του κατέθεσε προσφυγή κατά της Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι έχει τρωθεί το τεκμήριο της αθωότητάς του. Αιτία απετέλεσαν, σύμφωνα με την προσφυγή, δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Αργύρη Ντινόπουλου, οι οποίοι πριν από την έκδοση του πορίσματος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προέβησαν σε δηλώσεις υπέρ της ενοχής του κ. Τσοχατζόπουλου, γεγονός που «προσέβαλε και έτρωσε το τεκμήριο αθωότητάς» του.

ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η ΟΣΥΠΑ

Κανονικά όλες οι πτήσεις

Χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις εσωτερικού και τσάρτερ προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας τον Αύγουστο, καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναστέλλει τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε για ολόκληρο τον μήνα. Η αναστολή αποφασίστηκε ύστερα από τη δέσμευση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούση και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Κ. Σαχινίδη ότι θα μεταφερθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων.

ΓΙΑ ΝΤΥΝΑΝ, ΩΝΑΣΕΙΟ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πρόταση Λοβέρδου

Μέσω του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και παρεμβάσεων στη διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν, του Ωνάσειου και του Παπαγεωργίου, η υπό τον κ. Α. Λοβέρδο ηγεσία του υπ. Υγείας επιχειρεί να δώσει τέλος στα σοβαρά προβλήματα των συγκεκριμένων νοσοκομείων. Τη σχετική πρότασή του παρουσίασε χθες στα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι αποτελεί και την τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής υπήρξε επεισοδιακή, με τον κ. Γ. Αποστολόπουλο του Ιατρικού Κέντρου να αποχωρεί εξαιτίας της παρουσίας του κ. Α. Βγενόπουλου και τον πρόεδρο της Μαρφίν να έχει έντονο φραστικό επεισόδιο με τον κ. Αστ. Ροντούλη (ΛΑΟΣ).

ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Σύλληψη τεσσάρων ληστών

Αίσια έκβαση είχε χθες το πρωί επιχείρηση των ΕΚΑΜ στην Αμφιάλη για τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών της ληστείας (8.50 π. μ) στα ΕΛΤΑ Κερατσινίου. Εντοπίστηκαν σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Κεφαλληνίας 26 και παραδόθηκαν δίχως να προβάλουν αντίσταση. Πρόκειται για έναν Ρώσο, δύο Ελληνες και έναν Αρμένιο στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα, καθώς και 150.000 ευρώ που είχαν νωρίτερα αφαιρέσει από τα ταμεία των ΕΛΤΑ. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των κακοποιών με τη συνδρομή μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ και αξιοποιώντας μαρτυρίες αυτοπτών, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο Βολξβάγκεν.

ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

24ωρη λειτουργία λεωφορείων

Επεκτείνεται για όλο το 24ωρο, σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΣΑ, από 1η Αυγούστου η λειτουργία λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν βασικούς συγκοινωνιακούς κόμβους της πρωτεύουσας, όπως το λιμάνι του Πειραιά, ο Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων και o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Συγκεκριμένα, επεκτείνεται από τις 00.30 τα μεσάνυχτα έως τις 05.30 το πρωί το ωράριο των λεωφορειακών γραμμών Χ95 Σύνταγμα – Αεροδρόμιο και Χ93 Στ. Υπερ. Λεωφ. Κηφισού – Αεροδρόμιο, που θα έχουν ώς τέρμα το λιμάνι του Περαιά. Επιπλέον έχει ενισχυθεί η λεωφορειακή γραμμή Χ96 Πειραιάς – Αερολ. Αθηνών EXPRESS (μέσω Λ. Ποσειδώνος και Λ. Βάρης), που λειτουργεί όλο το 24ωρο για την εξυπηρέτηση των επιβατών από το λιμάνι του Πειραιά προς το αεροδρόμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή