Ακρότητες από ιδιοκτήτες ταξί

Ακρότητες από ιδιοκτήτες ταξί

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών Ιω. Ραγκούση με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών ταξί είναι το σύνολο της χώρας, καθώς τα προβλήματα στον τουριστικό χώρο έχουν εξαντλήσει την ανοχή φορέων και ταξιδιωτών. «Η τουριστική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό πλήττεται σοβαρά εξαιτίας της συνεχιζόμενης για ενδέκατη ημέρα απεργίας των ιδιοκτητών ταξί», τόνισε ο κ. Ανδρ. Ανδρεάδης πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με το προεδρείο του οποίου πρόκειται να συναντηθεί σήμερα ο κ. Ραγκούσης. Η παρέμβαση του κ. Ανδρεάδη ήρθε μετά και τις ακρότητες στις οποίες προχώρησαν χθες περίπου 2.000 αυτοκινητιστές, προκαλώντας προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και επιτιθέμενοι κατά εργαζομένων στον ΣΚΑΪ. Περίπου 3.500 τουρίστες που μόλις είχαν αποβιβαστεί από τα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούσαν να κινηθούν με τα πούλμαν τους για προγραμματισμένη ξενάγηση. Λίγο μετά τις εννέα το πρωί 2.000 αυτοκινητιστές που είχαν συγκεντρωθεί στην Ακτή Ξαβερίου προσπάθησαν να αποκλείσουν την πύλη Ε12 για να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων με αποτέλεσμα να επέμβουν τα ΜΑΤ και να προκληθούν επεισόδια.

Ορισμένοι από τους αυτοκινητιστές έριξαν λάδια και αντικείμενα στο οδόστρωμα επί της Χατζηκυριακού με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις. «Συνάδελφοί μου, οδηγοί ταξί, έριξαν τα λάδια στον δρόμο, όχι για να εμποδίσουν τη διέλευση των λεωφορείων, αλλά για να μην τους κυνηγήσουν οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δεν είχαν στόχο τα λεωφορεία», δήλωσε (Αθήνα 9,84) το μέλος Δ.Σ. του ΣΑΤΑ, Παν. Μαυρίκης. Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την παρέμβαση της κρατικής ασφάλειας, η οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία. Συνολικά 82 δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών που αφορούν 5.524 άτομα έχουν σχηματιστεί πανελλαδικά σχετικά με τις κινητοποιήσεις των ταξί στο διάστημα 18 – 27 Ιουλίου.

Λίγο αργότερα, μερίδα αυτοκινητιστών έφτασαν έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο, και επιτέθηκαν κατά του σταθμού, πετώντας πέτρες, αυγά και άλλα αντικείμενα. Προκάλεσαν φθορές σε τζάμια και σε κάμερες εσωτερικού κυκλώματος του σταθμού, ενώ έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων, καθώς έριξαν πέτρες στην αίθουσα του μακιγιάζ και εμπόδισαν τη λειτουργία του σταθμού. Η διοίκησή του υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

Ο κ. Ανδρεάδης

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέαδης δήλωσε ότι «θεωρούμε ότι έφτασε η στιγμή να υπάρξουν ψυχραιμότερες σκέψεις και να ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα στοχεύει στην απελευθέρωση των υπηρεσιών ταξί με το βέλτιστο τρόπο. Να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις που πλήττουν τον τουρισμό και οι κοινωνικές εντάσεις. Είμαστε στην ώρα μηδέν – όχι άλλη ζημιά στον τουρισμό της πατρίδας μας».

Οι αυτοκινητιστές πρόκειται να προσέλθουν στη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση, επαναλαμβάνοντας ότι «κόκκινη γραμμή» είναι να ισχύσουν πληθυσμιακά κριτήρια για την έκδοση νέων αδειών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ραγκούσης θα περιοριστεί να δώσει κατευθυντήριες προτάσεις για τους όρους της απελευθέρωσης και όχι αναλυτικές λεπτομέρειες.

Παρά τη βούληση της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι, στο Μαξίμου θεωρούν ότι πρέπει και η Ν.Δ. να λάβει μέρος των ευθυνών της. Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Η. Μόσιαλου (Real) ο οποίος είπε: «Είναι καιρός πλέον και η Ν.Δ. και ο αρχηγός της, να καλέσουν τον στενό τους συνεργάτη τον κ. Λυμπερόπουλο, να δείξει υπευθυνότητα». Τη στήριξή του στον κ. Ραγκούση εξέφρασε εξάλλου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας διέκοψαν την κυκλοφορία των τρένων του ΟΣΕ στον Γοργοπόταμο, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες σε γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή