Αυτόφωρο για όσους δεν φύγουν από την πλατεία

Αυτόφωρο για όσους δεν φύγουν από την πλατεία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απαγγελία πλημμεληματικών κατηγοριών σε βάρος τους και την παραπομπή σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία απειλούνται όσοι από τους «κατασκηνωτές του Συντάγματος» παραμείνουν στην πλατεία και δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών για απομάκρυνσή τους. Η εικόνα εγκατάλειψης, τα σκουπίδια, τα σκισμένα πανό, οι «κατασκηνωτές» αλλά και η δυσοσμία που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος προκάλεσαν μετά από 60 και πλέον ημέρες την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ελένης Ράικου, η οποία διέταξε χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η διάπραξη των αδικημάτων της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο και της υποβάθμισης περιβάλλοντος. Με εντολή μάλιστα της κ. Ράικου οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται και θα παραπέμπονται σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αξιωματικοί της ΓΑΔΑ αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, σχετικά με τις επικείμενες πρωτοβουλίες και επισημαίνουν ότι αρμόδιος για να απομακρύνει τα πανό και τις σκηνές από την πλατεία δεν είναι η Αστυνομία, αλλά ο Δήμος Αθηναίων. Μιλώντας στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός τόνισε ότι μετά την παραγγελία του εισαγγελέα, οι υπηρεσίες της ΓΑΔΑ θα διενεργήσουν αρχικά προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και ποιοι πράγματι ζουν στις σκηνές της πλατείας και θα διαβιβάσουν το σχετικό υλικό στις εισαγγελικές αρχές. Απαντώντας στο ερώτημα εάν επίκειται άμεσα αστυνομική επιχείρηση, η ίδια πηγή δήλωσε ότι αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με την Εισαγγελία και τον Δήμο της Αθηναίων. Αιχμές για τη μέχρι τώρα στάση των εισαγγελικών αρχών όσο και του δήμου άφησαν με δηλώσεις τους στην «Κ» στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Υποστήριξαν ότι η παραγγελία της Εισαγγελίας ήρθε με καθυστέρηση, καθώς και ότι ο Δήμος δεν έχει προβεί στις αναγκαίες πρωτοβουλίες παρότι αυτός έχει την ευθύνη για τη σημερινή εικόνα του Συντάγματος. Ως προς τις αμέσως επόμενες ενέργειες, επεσήμαναν ότι «πρώτα θα πρέπει να ειδοποιηθούν όσοι ζουν στις σκηνές ότι πρέπει να αποχωρήσουν και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν θα γίνει επέμβαση της Αστυνομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή