Ληστής με πλούσιο παρελθόν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλος της συμμορίας των «ληστών με τις μάσκες» της οποίας ηγείτο ο 32χρονος ομογενής από τη Ρωσία Ρ. Τσ. που συνελήφθη τον Δεκέμβριο στη Λιβαδειά είναι ο ένας εκ των δραστών της ληστείας στα ΕΛΤΑ. Κερατσινίου, το πρωί της Τετάρτης. Πρόκειται για τον 34χρονο Ρώσο I. G., ο οποίος κατεζητείτο από τον Μάιο του 2004, οπότε παραβίασε άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού. Κατηγορείται για συμμετοχή σε 34 ληστείες τραπεζών, χρηματαποστολών και δημόσιων οργανισμών και 18 κλοπές αυτοκινήτων.

Ενδεικτικά, τον Δεκέμβριο του 2007, ο 32χρονος ομογενής, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Ιορδάνης», με τον 34χρονο Ρώσο και συνεργούς τους είχαν στήσει στη λεωφόρο Πάρνηθος ενέδρα σε όχημα χρηματαποστολής της «Group 4», το οποίο μετέφερε 2 εκατ. ευρώ. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους φορώντας στολές αστυνομικών είχαν αφαιρέσει από χρηματαποστολή της «Brinks» 1,9 εκατ. ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2007 η ίδια συμμορία είχε ληστέψει εταιρεία καπνικών προϊόντων στο Κορωπί, αρπάζοντας 725.000 ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2008 χρηματαποστολή στην 3ης Σεπτεμβρίου με λεία 730.000 ευρώ. Επιπλέον, είχαν κατηγορηθεί για τρεις τουλάχιστον ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Π. Φάληρο, Μενίδι και Αιγάλεω. Οι δράστες φορούσαν αποκριάτικες μάσκες Ελλήνων πολιτικών, ενώ στις επιθέσεις εναντίον χρηματαποστολών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα βαν στο αμάξωμα των οποίων τοποθετούσαν μικροκάμερες, ώστε να εποπτεύουν τον έξω χώρο, δίχως να γίνονται αντιληπτοί. Ο 34χρονος Ρώσος I.G. κατηγορείται επίσης ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 μετά τη ληστεία σε υποκατάστημα της Eurobank είχε τραυματίσει διερχόμενο οδηγό και τη 12χρονη κόρη του. Ο συλληφθείς και οι τρεις συνεργοί του, ομογενείς από τη Γεωργία και την Αρμενία, εντοπίστηκαν μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας και των ΕΚΑΜ σε ισόγειο διαμέρισμα στην Αμφιάλη όπου κατέφυγαν μετά τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Κερατσινίου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, χειροβομβίδα, αλεξίσφαιρα και τα 150.000 ευρώ της ληστείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή