Να παραμείνουν οι συμβασιούχοι

Να παραμείνουν οι συμβασιούχοι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «μεσοπρόθεσμη» λύση αναζητεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρ. Καστανίδης στο θέμα των συμβασιούχων, καθώς η λήξη έως το τέλος του χρόνου περίπου 2.000 συμβάσεων εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων προκαλεί πολλά προβλήματα σε κρίσιμες υπηρεσίες. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικ. Κακλαμάνης επισκέφθηκαν χθες τον υπουργό, στον οποίο αποτύπωσαν τις δυσχέρειες που ήδη παρατηρούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και στους παιδικούς σταθμούς, από τη μαζική αποχώρηση 550 συμβασιούχων. Για τον λόγο αυτόν ο κ. Καμίνης ζήτησε να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι συμβασιούχοι στον δήμο να παραμείνουν στην εργασία τους για εύλογο χρονικό διάστημα, μια τριετία, και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Οι πρώτες σοβαρές ελλείψεις εντοπίζονται στον τομέα της καθαριότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου.

Τον τελευταίο μήνα υπηρεσίες όπως το Δημοτολόγιο και η Διεύθυνση Αλλοδαπών έχουν παραλύσει, ενώ σοβαρά προβλήματα αναμένονται και στον ΧΥΤΑ Φυλής, όπου επίσης έχουν απορριφθεί οι προσφυγές 100 συμβασιούχων. Η ανθρωπογεωγραφία στον Δήμο της Αθήνας έχει ως εξής: Στην υπηρεσία Καθαριότητας 700 συμβασιούχοι, στους παιδικούς σταθμούς 520, στον Οργανισμό Νεολαίας Αθλησης 320, στην Επιχείρηση Μηχανοργάνωσης 146, στη Φιλαρμονική 98, στην Υπηρεσία Πρασίνου 80, στα Δημοτικά Ιατρεία 47, στην Υπηρεσία Αλλοδαπών 36 και στον Πολιτιστικό Οργανισμό 34. Οι περισσότεροι εργάζονται στον δήμο από 4 έως 8 χρόνια, λιγότεροι από 9 έως 10, ενώ μια μερίδα συμβασιούχων του ΟΝΑ (γυμναστές) απασχολούνται επί 19 χρόνια!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή