«Σταυροδρόμι» κοκαΐνης το λιμάνι Θεσσαλονίκης

«Σταυροδρόμι» κοκαΐνης το λιμάνι Θεσσαλονίκης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Κομβικό ρόλο στον βαλκανικό δρόμο διακίνησης της κοκαΐνης εξακολουθεί να έχει το λιμάνι τη Θεσσαλονίκης παρά τις αλλεπάλληλες εξαρθρώσεις διεθνών κυκλωμάτων λαθρεμπορίας που έχουν πετύχει οι αρχές. Το τελευταίο φορτίο κοκαΐνης, 160 κιλών, που εντοπίστηκε προχθές σε κοντέινερ μέσα στο λιμάνι είχε τελικό προορισμό τη Σερβία και ακολουθούσε τη βαλκανική διαδρομή των περισσότερων παράνομων φορτίων που έχουν κατασχεθεί την τελευταία διετία. Είχε ξεκινήσει από τη Βολιβία και τα παραστατικά έγγραφα του κοντέινερ έδειχναν ότι περιείχε μηχανήματα για την επεξεργασία σόγιας.

Κλιμάκιο της Ιντερπόλ, της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και της Σερβικής Αστυνομίας κατάφεραν να το μπλοκάρουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σερβία συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ άλλα τρία ατομα συνελήφθησαν στα Σκόπια.

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, οι διωκτικές αρχές Θεσσαλονίκης είχαν κατασχέσει φορτίο 292 κιλών κοκαΐνης συλλαμβάνοντας εννέα άτομα. Είχε αφετηρία την Παραγουάη, ένα μέρος του θα διοχετευόταν στην Ελλάδα, ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα θα κατέληγε στη Βουλγαρία ή τη Σερβία και σε χώρες της Δ. Ευρώπης. Από την Παραγουάη είχε ξεκινήσει ένα ακόμη φορτίο κοκαΐνης που κατασχέθηκε τον περασμενο Απρίλιο σε λιμάνι της Ρουμανίας, αφού πρώτα πέρασε εκείνο της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή