Αθήνα – Θεσσαλονίκη μόνο με τα πατίνια τους

Αθήνα – Θεσσαλονίκη μόνο με τα πατίνια τους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όσους ταξιδέψουν στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης αυτές τις μέρες. «Συνοδοιπόροι» σας από την Αθήνα έως και τη συμπρωτεύουσα θα είναι 17 μέλη της ομάδας «Ωθησις», που θα διανύσουν την απόσταση με πατίνια. Τους αθλητές θα συνοδεύουν τρία αυτοκίνητα με τρόφιμα και φάρμακα και ένα τροχόσπιτο, ενώ συμπαραστάτες θα είναι αρχικά ποδηλάτες εξ Αθηνών και εν συνεχεία οι ποδηλάτες της Πιερίας, που θα ακολουθήσουν την πομπή από την Κατερίνη.

Το 2008 δύο βετεράνοι του σπορ, ο ένας Αθηναίος και ο άλλος Θεσσαλονικιός, έβαλαν στοίχημα για τον χρόνο που χρειάζεται ένας αθλητής για να φθάσει από τη μία πόλη στην άλλη. «Ετσι και εμείς, ξεκινούμε σήμερα από το Καλλιμάρμαρο με στόχο να είμαστε στον Λευκό Πύργο στις 6 Αυγούστου», δηλώνει στην «Κ» η 29χρονη Αναστασία Μπελιγιάννη. Μη φανταστείτε ότι οι τολμηροί είναι πιτσιρίκια! Τα μέλη της φιλόδοξης ομάδας είναι όλοι ενήλικοι και εργαζόμενοι. «Στόχος μας είναι να γίνει το άθλημά μας γνωστό και να αποκτήσει το κύρος που έχει στο εξωτερικό· άλλωστε είναι πλέον και ολυμπιακό άθλημα», εξηγεί η Αναστασία. Η επιλογή της χρονικής στιγμής δεν είναι τυχαία. «Είναι καιρός να βγει ο κόσμος από το καβούκι του και να δοκιμάσει νέους τρόπους άθλησης και μετακίνησης». Οι οπαδοί του αθλήματος, που στο facebook φθάνουν τους 750, συναντιούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή τα τελευταία δύο χρόνια στη μαρίνα Φαλήρου, ενώ συχνά συνοδεύουν και τους ποδηλάτες στο freeday της Παρασκευής. Την Κυριακή, μάλιστα, 17 Ιουλίου, έκαναν τη διαδρομή Αθήνα – Μαραθώνας σε τρεις μόλις ώρες. Ι. Φ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή