ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ

Απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισής του

Προσωρινά κρατούμενος θα παραμείνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο 9ος τακτικός ανακριτής απέρριψε με διάταξή του την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα της εισαγγελέως κ. Πόπης Παπανδρέου, ο Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης είχαν «διευθυντικό ρόλο» στο στήσιμο των αγώνων.

ΠΑΤΡΑ, ΡΙΟ, ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Ανησυχία για τους σεισμούς

Ανησυχία στους κατοίκους της Πάτρας, του Ρίου, του Αντιρρίου και άλλων περιοχών της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας έχουν προκαλέσει οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις, που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, που όπως δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ευθύμιος Σώκος βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι χθες είχαν καταγραφεί περισσότερες από 30 μικρές δονήσεις. Ομως, λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους (14 χλμ.) γίνονται ιδιαιτέρα αισθητές.

ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΡΩΣΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ

Είχε συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία

Συμμετοχή στην επεισοδιακή ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας την 11η Φεβρουαρίου φέρεται να είχε ο 34χρονος Ρώσος κακοποιός I.G. που συνελήφθη την Τετάρτη στην Αμφιάλη, για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Κερατσινίου, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η εν λόγω ληστεία είχε προκαλέσει μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι μεταξύ των δραστών βρισκόταν ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Ο 34χρονος και οι συνεργοί του είχαν καταφύγει με τη λεία (250.000 ευρώ) σε σπίτι στο Κυριάκι Βοιωτίας.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Απειλήθηκαν σπίτια από την πυρκαγιά

Σπίτια απειλήθηκαν χθες από τη πυρκαγιά στο δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, στα χωριά Κεντροχώρι, Κρύα Βρύσης και Πλάτανες. Η φωτιά είχε ξεσπάσει από ορεινά βοσκοτόπια το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, πήρε έκταση και επεκτάθηκε σε χαράδρες και δύσβατες περιοχές. Το μεσημέρι κάτοικοι του χωριού Κρύα Βρύση αποφάσισαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν. Μέχρι αργά το απόγευμα, η Πυροσβεστική έδινε σκληρή μάχη για να περιορίσει το πύρινο μέτωπο.

ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Προσφυγή κατά δημοπρασίας

Στην επιτροπή Ανταγωνισμού θα προσφύγει η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας για τη χθεσινή πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία του υπουργείου Υγείας για την αγορά φαρμακευτικής δραστικής ουσίας κατά την οποία το Δημόσιο πέτυχε μείωση τιμών της τάξης του 85%. Η Ενωση, σε χθεσινή της ανακοίνωση, κάνει λόγο για διάτρητο διαγωνισμό με αυθαίρετες προδιαγραφές, σημειώνοντας ότι «είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται περί dumping τιμών με προκλητικές τιμές κάτω του κόστους που θα διαμορφώσει καθεστώς μονοπωλείου με σοβαρές και τεράστιες παρενέργειες».

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Επιστροφή δώρων αν λυθεί αρραβώνας

Εάν λυθεί ο αρραβώνας, επιστρέφονται και τα δώρα που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του ζευγαριού. Αυτό αποφάσισε ο Αρειος Πάγος ο οποίος βάσει των διατάξεων του Αστικού Κώδικα περί αδικαιολόγητου πλουτισμού, δικαίωσε έναν άνδρα ο οποίος το 2.000 έδωσε στη μνηστή του 32.400 ευρώ για να αποπερατωθεί η κατασκευή του σπιτιού της. Ωστόσο, η μνηστή διέλυσε τον αρραβώνα και ο πρώην μνηστήρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να του επιστραφεί το ποσό με τους νόμιμους τόκους.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πωλούσαν αρχαία ρωμαϊκά νομίσματα

Αρχαία ρωμαϊκά νομίσματα πουλούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τρεις Βούλγαροι που συνελήφθησαν από άνδρες της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.». Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 44 και 51 ετών, στη Βασ. Ολγας. Πάνω τους βρέθηκαν 21 νομίσματα, κυρίως των ρωμαϊκών χρόνων. Κοντά στο σημείο της σύλληψης εντοπίστηκε το Ι.Χ. τους φορτωμένο με αντικείμενα παλαιοπωλείου. Στο αυτοκίνητο περίμενε 39χρονος συμπατριώτης τους, που συνελήφθη.

ΣΕ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δολοφονήθηκε Ιταλός τουρίστας

Ενας 21χρονος Ιταλός τουρίστας δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα σε γνωστό κλαμπ της Μυκόνου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις μετά τις 5.10 τα ξημερώματα στην περιοχή Καλαμοπόδι όταν μια παρέα (δύο Τούρκοι και ένας Ελβετός ελληνικής καταγωγής) ήρθε στα χέρια με Ιταλούς. Ο Ελβετός ελληνικής καταγωγής χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι Ιταλό φοιτητή και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο 23χρονος, φερόμενος ως δράστης ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη

ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Εκκενώθηκε κτίριο υπό κατάληψη

Εκκενώθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σκαραμαγκά που τελούσε υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές. Η επιχείρηση έγινε χθες λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι και ενώ στο εσωτερικό του κτιρίου δεν υπήρχαν καταληψίες. Εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και διερευνάται εάν είναι κλεμμένοι ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή