Ανάκληση αδειών ταξί για όσους παρανομούν

Ανάκληση αδειών ταξί για όσους παρανομούν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους παραμένουν κυβέρνηση και ιδιοκτήτες ταξί, με το πλήγμα για τη χώρα από τις πολυήμερες, ακραίες κινητοποιήσεις του κλάδου να λαμβάνει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Η χθεσινή εικόνα εκατοντάδων ταξιδιωτών να περπατούν επί ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο προσπαθώντας να φτάσουν στα τουριστικά λεωφορεία από το αποκλεισμένο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Χιλιάδες οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν και στη δυτική Ελλάδα, λόγω του πολύωρου αποκλεισμού των διοδίων και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου από τους ταξιτζήδες.

Ο υπουργός Μεταφορών, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τους ιδιοκτήτες ταξί, τους αποκλεισμούς και τα έκτροπα, έστειλε κατεπείγουσα εγκύκλιο προς τους περιφερειάρχες όλης της χώρας ζητώντας τους να ξεκινούν άμεσα τη διαδικασία για επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε παραβάσεις του ΚΟΚ. Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ανάκληση για ένα έτος του δικαιώματος κυκλοφορίας και σε περίπτωση υποτροπής οριστική ανάκληση του δικαιώματος κυκλοφορίας και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων έχουν ήδη σχηματιστεί από την αστυνομία 95 δικογραφίες οι οποίες αφορούν σε 7.138 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή