Αποκλεισμένοι επί πέντε ώρες χιλιάδες οδηγοί

Αποκλεισμένοι επί πέντε ώρες χιλιάδες οδηγοί

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Περισσότερες από πέντε ώρες κράτησε η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών και επιβατών λόγω του αποκλεισμού από ιδιοκτήτες ταξί της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου στα διόδια του Ρίου και της γέφυρας του Ρίου – Αντιρρίου. Οι ουρές των αυτοκινήτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου ξεπερνούσαν ακόμα και τα 25 χλμ., ενώ στο πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου η κίνηση των οχημάτων θύμισε τις εποχές πριν από τη λειτουργία της γέφυρας.

Οι αποκλεισμοί ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 π. μ. από τα διόδια του Ρίου στην ε. ο. Πατρών – Κορίνθου και η κίνηση των οχημάτων διοχετεύθηκε στην παλαιά ε. ο. όπου τα φορτηγά και τα λεωφορεία κινούνταν με πολύ μικρές ταχύτητες. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων μέχρι τον κόμβο των Σελιανίτικων, όπου τα οχήματα έμπαιναν και πάλι στην νέα εθνική οδό. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν στα διόδια του Ρίου και το ρεύμα προς Πάτρα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ομάδα ιδιοκτητών ταξί παρεμπόδισε για λίγη ώρα, στην παλαιά ε. ο. το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Παράλληλα, ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία απέκλεισαν τον κόμβο Μολυκρίου στο 1ο χλμ. της ε. ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων προς τη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου. Ετσι οι οδηγοί των οχημάτων κατευθύνθηκαν προς το πορθμείο, όμως ο μικρός αριθμός των φέρι μποτ δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει την αυξημένη κίνηση. Οταν έληξε ο αποκλεισμός λίγο μετά τις 3 μ. μ., χρειάστηκε περισσότερη από μία ώρα ώστε να ομαλοποιηθεί η κίνηση.

Οι υπεύθυνοι της «Γέφυρας Α. Ε.», όπως ανέφεραν στην «Κ», δεν πρόκειται προς το παρόν να κινηθούν κατά του Δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη. Η εταιρεία, ωστόσο, επιφυλάσσεται υπέρ παντός νομίμου δικαιώματός της που απορρέει από την υποχρέωση του Δημοσίου να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της γέφυρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή