Ο ΟΤΕ Κύπρου «κυριεύει» την Ελλάδα

Ο ΟΤΕ Κύπρου «κυριεύει» την Ελλάδα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυπριακός ΟΤΕ «χτυπάει την πόρτα» των Αθηναίων -ή καλύτερα «κουδουνίζει στα τηλέφωνά τους» – προκειμένου να πουλήσει τις υπηρεσίες του. Εκατοντάδες καταναλωτές καθημερινά γίνονται δέκτες τηλεφωνικών κλήσεων, με το αίτημα της μετακόμισής τους ως συνδρομητές τηλεφωνικών υπηρεσιών και Internet στη Cyta Hellas. Η τελευταία, θυγατρική της Cyta (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου), ελέγχεται 100% από το κυπριακό δημόσιο.

Η Cyta Hellas μπήκε στην ελληνική αγορά το 2006 στοχεύοντας σε ένα καλό μερίδιο, ενώ ξεκίνησε να πουλάει υπηρεσίες το 2008, αφού αξιοποίησε επιδοτήσεις του 3ου ΚΠΣ. Εξαιτίας δε αυτών των επιδοτήσεων, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, η εταιρεία ξεκίνησε τη διείσδυσή της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών από την επαρχία (Κρήτη, Θεσσαλονίκη κ.ά.) και στη συνέχεια έφτασε στην Αθήνα, στην αγορά της οποίας μπήκε μόλις το 2010 πραγματοποιώντας μεγάλη καμπάνια με σλόγκαν «Γεια σου Αθήνα».

Εκτοτε τα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας αλλά και συνεργατών της -γνωστά και ως call centres- πήραν φωτιά. Η εταιρεία καλεί τους πελάτες του ΟΤΕ, της Forthnet, της hellas online κ.λπ. να γίνουν δικοί της πελάτες. Κάποιοι δείχνουν ενοχλημένοι, κάτι που παραδέχεται και η ίδια η εταιρεία. Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Μιχ. Αχιλλέως σημειώνει ότι ελέγχονται σε καθημερινή βάση οι συνεργάτες της εταιρείας. Μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει σχετικά καλά, χάρη σε ένα ισχυρό όπλο: διαθέτει από τις πιο φθηνές -αν όχι τη φθηνότερη- χρεώσεις τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (από 16 ευρώ για μια βασική σύνδεση τηλεφωνίας και Internet έως 38 ευρώ, αν προστεθούν πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας). Στην περιόδο κρίσης που διανύουμε, ακόμη και τα 3 – 5 ευρώ χαμηλότερα τον μήνα δημιουργούν αίσθηση στους καταναλωτές. Ετσι, μέσα σε 18 μήνες η Cyta Hellas κατάφερε να αυξήσει το πελατολόγιό της από 50.000 συνδρομητές στις αρχές του 2010 σε 180.000 στο τέλος του περασμένου Ιουνίου. Η εταιρεία ήταν πρώτη σε νέες συνδέσεις συνδρομητών Internet το α΄ και το β΄ τρίμηνο του 2011. Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Αχιλλέως, ξεπερνάει τους 190.000 πελάτες.

Ωστόσο, η ραγδαία αύξηση των πελατών προκαλεί ζημίες που διογκώνονται σε συνδυασμό με τις υψηλές επενδύσεις. Το 2010 η εταιρεία διπλασίασε τα έσοδά της (29 εκατ. ευρώ), αλλά μαζί διπλασιάστηκαν και οι ζημίες της (24 εκατ. ευρώ). «Προβλέπουμε θετική κερδοφορία το 2013», απαντά ο κ. Αχιλλέως.

Παρά τις ζημίες, η μητρική εταιρεία στην Κύπρο στηρίζει τη θυγατρική της στην Ελλάδα. Αντίθετα, στελέχη του ΟΤΕ «γκρινιάζουν» που ο οργανισμός έχει «στα πόδια του τον κυπριακό ΟΤΕ», ενώ ο ΟΤΕ αποχώρησε από την κυπριακή αγορά. Τέλος, στελέχη του ΟΤΕ αναφέρουν ότι η Cyta Hellas χτυπάει «κάτω από τη ζώνη», δηλώνοντας σε υποψήφιους πελάτες ότι ο ΟΤΕ είναι πλέον γερμανική επιχείρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή