ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΓΛΙΤΗ

Παπαϊωάννου: ζητεί κτίρια για Πρωτοδικείο, δικαστήρια Πειραιά

Με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με επιστολές του στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη ζητεί την παραχώρηση δύο κτιρίων προκειμένου να επεκταθούν οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών και να μετεγκατασταθούν τα δικαστήρια του Πειραιά. Ειδικότερα, ο κ. Παπαϊωάννου ζητεί από το υπ. Οικονομικών την παραχώρηση του κτιρίου «Κεράνη» το οποίο ανήκει στην ΚΕΔ προκειμένου να μετεγκατασταθούν τα δικαστήρια του Πειραιά. Οπως επισημαίνει ο κ. Παπαϊωάννου, το κτίριο όπου στεγάζονται τα δικαστήρια δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται μισθώματα περίπου 1 εκατ. ευρώ ετησίως για στέγαση των υπηρεσιών και σε άλλα κτίρια. Επιπλέον, ο κ. Παπαϊωάννου ζητεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να παραχωρήσει το κτίριο όπου στεγάζεται η Σχολή Εθνικής Αμυνας στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, προκειμένου να επεκταθούν οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

ΕΝΤΕΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ «ΠΥΡΗΝΕΣ»

Σε δίκη για τα «τρομοδέματα»

Εκ νέου στο εδώλιο για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων» θα καθίσουν, όπως διαφαίνεται, κάποιοι εκ των ήδη καταδικασθέντων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η εισαγγελέας Εφετών κ. Ξένη Βασιλοπούλου-Δημητρίου ζητεί από το Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή σε δίκη των 11 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση, αναφορικά με το σκέλος της υπόθεσης των «τρομοδεμάτων» που είχαν σταλεί κυρίως σε πρεσβείες τον Νοέμβριο του 2010. Η εισαγγελική λειτουργός αποδίδει «διευθυντικό» ρόλο στον ήδη καταδικασθέντα για συμμετοχή στην οργάνωση Χάρη Χατζημιχελάκη. Ο ίδιος βαρύνεται και με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε πράξεις που αντιμετωπίζουν οι συγκατηγορούμενοί του Χρ. Τσάκαλος, Γ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Γ. Καραγιαννίδης, Γερ. Τσάκαλος, Παν. Αργυρού, Μιχ. Νικολόπουλος, Αλ. Μητρούσιας, Γ. Πολύδωρος και Ολγα Οικονομίδου. Εν ευθέτω χρόνω αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφασίσει αν τελικώς οι 11 κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη.

ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤ’ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Αδεια για ανατροφή τέκνου

Δικαίωμα σε άδεια διαρκείας εννέα μηνών μετ’ αποδοχών έχουν και οι άνδρες για να ασχοληθούν με την ανατροφή του τέκνου τους, εφόσον η μητέρα εμφανίζει κώλυμα. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά με την υπ’ αριθμόν 4768/2010 απόφασή του έκανε δεκτή αγωγή εργαζομένου σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ο οποίος ζητούσε να αποζημιωθεί για την παράλειψη του εργοδότη του που παρανόμως δεν του έδωσε άδεια μετ’ αποδοχών.

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αντιδρούν σε τροπολογία

Να μην ψηφίσουν την τροπολογία για το «άνοιγμα» του ιατρικού επαγγέλματος καλούν τους βουλευτές οι οκτώ μεγαλύτεροι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας. Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους βουλευτές, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης Πειραιά, Λάρισας, Ηρακλείου, Εβρου, Ιωαννίνων και Πατρών, αντιδρούν σε τροπολογία που προστέθηκε σε νοσοκομείου του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής σε ποσοστό 51% των ιατρών στα ιατρεία, τα εργαστήρια και τις εταιρείες παροχής ιατρικών υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι αυτό θα σημάνει τη «διαρκή παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας» και την «οικονομική επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Υποβολή αιτήσεων έως 22/8

Από σήμερα έως 22/8 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για κάλυψη θέσεων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στους τομείς Θεάτρου – Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο www. minedu. gov. gr. Παράλληλα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης αξιολογικών πινάκων από το υπ. Παιδείας για τη χρονιά 2011-12, ξεκινά αύριο και λήγει στις 18/8 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ11.

ΤΕΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Φάρσαλα

Φωτιά ξέσπασε χθες λίγο πριν από τις 16.00 στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου, που τέθηκε αργότερα υπό έλεγχο. Η τοπική κοινότητα μιλάει για σχέδιο εμπρηστών καθώς στην περιοχή έχουν ξεσπάσει πολλές πυρκαγιές τις τελευταίες εβδομάδες. Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στα Ασπρόγια Φαρσάλων σε δασική έκταση. Από τις 6 χθες το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα είχαν καταγραφεί 32 δασικές πυρκαγιές.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ

Παραδόθηκε το έργο

Η παραλιακή ζώνη της Αττικής διαθέτει από χθες επιπλέον 17 στρέμματα ελεύθερου, κοινόχρηστου χώρου, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης της περιοχής, που καταλάμβανε το κέντρο «Φαντασία», που είχε κατεδαφιστεί τον Μάιο του 2010. Το υπουργείο Περιβάλλοντος παρέδωσε χθες στη διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά το έργο, που περιλαμβάνει έναν κεντρικό πεζόδρομο που οδεύει προς τη θάλασσα με στάσεις ξεκούρασης, έναν χαμηλό λοφίσκο και άλλα σημεία ανάπαυσης.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Πρόταση για Εθνικό Ιδρυμα

Περιβαλλοντικά ολέθρια εξέλιξη αποτελεί η ανακοίνωση της κυβέρνησης για συγχώνευση του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ) με φορείς γεωργικών ελέγχων και εκπαίδευσης και κατάργηση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς και της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ). Οι δύο οργανώσεις αντιπροτείνουν την ίδρυση Εθνικού Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Ερευνας, για τον συντονισμό της περιβαλλοντικής έρευνας από δημόσια ερευνητικά ιδρύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή