«Μάχη» στο Ηράκλειο και ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών

«Μάχη» στο Ηράκλειο και ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πετροπόλεμο απάντησαν οι αυτοκινητιστές της Κρήτης στην προσπάθεια της αστυνομίας να εφαρμόσει την εισαγγελική εντολή για «σπάσιμο» του αποκλεισμού του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Προηγήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της αερολιμενάρχου, παρουσία του εισαγγελέα Ηρακλείου Ν. Μαρκάκη και του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, η οποία απέβη άκαρπη, καθώς οι ταξιτζήδες επανέλαβαν ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν έως ότου δοθεί μία λύση από τον ίδιο τον κ. Ραγκούση. Οι αυτοκινητιστές επέμειναν στον αποκλεισμό όλων των δρόμων που οδηγούν προς τον αερολιμένα, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να περπατούν εκατοντάδες μέτρα, κάτω από τον καυτό ήλιο και τραβώντας βαλίτσες, για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ετσι, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διακριτική παρουσία, εντός του αεροδρομίου, ανέλαβαν δράση. Γύρω στις 12.30 χθες το μεσημέρι με τη χρήση δακρυγόνων επιχείρησαν να διαλύσουν τα μπλόκα των ταξιτζήδων, όμως οι ιδιοκτήτες ταξί απάντησαν με πετροπόλεμο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν και να ανοίξουν τα μπλόκα, αλλά όταν προσπάθησαν τα πρώτα πούλμαν να προσεγγίσουν στην είσοδο του αεροδρομίου οι ιδιοκτήτες ταξί προσπάθησαν να τα εμποδίσουν πετώντας πέτρες και ξύλα. Ακολούθησαν νέες συμπλοκές και η αστυνομία κατάφερε να τους απωθήσει με τη χρήση κλομπ. Στη διάρκεια των συμπλοκών έγιναν προσαγωγές δύο αυτοκινητιστών, όμως ύστερα από παρέμβαση του ΓΑΔ Κρήτης υποστρατήγου Μ. Παραβολιδάκη αφέθηκαν ελεύθεροι για να αποφορτιστεί το κλίμα και τα επεισόδια κόπασαν. Οι ιδιοκτήτες ταξί παρέταξαν τα αυτοκίνητά τους δεξιά και αριστερά των δρόμων και η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την είσοδο του αεροδρομίου Ηρακλείου γινόταν κανονικά. Ωστόσο, ομάδα 30 ιδιοκτητών ταξί επιχείρησε να φθάσει στο κτίριο του αεροσταθμού για να το καταλάβει, πράγμα που δεν επετεύχθη, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών. Και όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ταξιδιωτών. Να σημειωθεί ότι μόνο χθες, πέραν των πτήσεων εσωτερικού, είχαν προγραμματιστεί 76 πτήσεις τσάρτερ.

Υπό κατάληψη

Παράλληλα υπό κατάληψη παρέμεινε και χθες το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου δεν επετράπη η είσοδος στους υπαλλήλους. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί σύσκεψη με τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου (απουσίαζαν μόνο οι Μ. Κεφαλογιάννης και Γ. Μιχελογιαννάκης) στη διάρκεια της οποίας επεκράτησε ένταση, όταν η βουλευτής κ. Μαρία Σκραφνάκη είπε ότι δεν ανέχεται να απειλείται, να βλέπει φωτογραφίες της παντού. Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το θέμα.

Την ίδια μέρα ταλαιπωρία περίμενε επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Ηρακλείου στους οποίους δεν επετράπη η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους. Ευτυχώς οι υπεύθυνοι της κρουαζιέρας είχαν φροντίσει να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες εκδρομές.  

Στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με προορισμό τη γ.γ. Μακεδονίας – Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Το απόγευμα αυτοκινητιστές από διάφορες πόλεις μετέβησαν στα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού με σκοπό να ανοίξουν τις μπάρες. Ψήφισμα σε βουλευτές της περιφέρειάς τους επέδωσαν χθες αυτοκινητιστές από τη Φθιώτιδα που επισκέφθηκαν πολιτικά γραφεία στη Λαμία. Στη Χαλκίδα οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σε ολιγόωρο αποκλεισμό του κτιρίου της αντιπεριφέρειας, ενώ πορεία πραγματοποιήθηκε και στους δρόμους της Λάρισας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή