Γ. Μαγκριώτης: Φθηνότερα διόδια στο τμήμα Πάτρα – Κόρινθος

Γ. Μαγκριώτης: Φθηνότερα διόδια στο τμήμα Πάτρα – Κόρινθος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι σύντομα θα επανεκκινήσουν τα έργα της Ιονίας και της Ολυμπίας Οδού εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει μείωση του ύψους των διοδίων στο τμήμα Πάτρα – Κόρινθος. «Η μείωση των διοδίων που έχουμε προτείνει για το τμήμα Κόρινθος – Πάτρα θα είναι πολύ μεγάλη, μέχρι και 50%», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή. Ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι «είναι παράδοξο, το τμήμα Κορίνθου – Πάτρας να κατασκευάζεται, η οδική του ασφάλεια να είναι χειρότερη από ό,τι πριν από την έναρξη της κατασκευής του και να πληρώνουμε και διόδια». Επίσης, προανήγγειλε τη δημοπράτηση των έργων ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων του λιμένος Πατρών. Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΥΠΕΧΩΔΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Υποδομών κ. Γ. Ραγκούση ζητεί να τεθεί «άμεσα σε λειτουργία το σύστημα καταγραφής διέλευσης οχημάτων και είσπραξης τελών διοδίων, το οποίο θα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένο με το σύστημα καταμέτρησης των παραχωρησιούχων, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα έσοδα που αναλογούν στο Δημόσιο». Η ΤΕΟ Α.Ε. διαθέτει ήδη ένα σύγχρονο, αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο κόστισε στο Δημόσιο περίπου δώδεκα εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για πολύ σοβαρό πολιτικό θέμα, έτσι ώστε «το Δημόσιο να γνωρίζει ακριβώς το ύψος των εσόδων από τα διόδια των τελευταίων πέντε μεγάλων οδικών έργων παραχώρησης, καθώς επίσης εάν έχει ή πότε θα αποπληρωθεί το τίμημα της κατασκευής των παλαιοτέρων έργων παραχώρησης, έτσι ώστε αυτά να επιστρέψουν στο Δημόσιο μαζί με τα έσοδά τους», τονίζει η Ομοσπονδία, ζητώντας και έλεγχο του ύψους αποπληρωμής της Αττικής Οδού και της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή