Συνεχίζουν αδιάλλακτοι, παρά τα ρήγματα

Συνεχίζουν αδιάλλακτοι, παρά τα ρήγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και η απόφαση είναι «μάχη μέχρις εσχάτων». Αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούν στον τουρισμό και παρά την κόπωση από τις τρεις συνεχόμενες εβδομάδες των κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να μη βάλουν μπρος τις μηχανές, τουλάχιστον έως το Σάββατο, οπότε το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους θα συνεδριάσει εκ νέου.

Στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας η εισήγηση του προέδρου του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλου ήταν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, καθώς, όπως είπε, η στάση του αρμόδιου υπουργού Γ. Ραγκούση δεν έχει διαφοροποιηθεί. Ακαρπες ήταν οι συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρχιμάκη, στελέχη των κομμάτων και τον περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρό, που ενημέρωσε τους αυτοκινητιστές ότι ήδη έχουν υποβληθεί αιτήσεις για 5.500 νέες άδειες ταξί.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αδιάλλακτη στάση της Ομοσπονδίας παρουσιάζει ρωγμές, καθώς οι ιδιοκτήτες στην Κω, στη Ρόδο, στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και τη Λέσβο διέκοψαν την απεργία. Γενικότερα, χθες, οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ήταν πιο ήπιες από τις προηγούμενες ημέρες. Στην Κρήτη κατέλαβαν ώς τις 11 π.μ. το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, επιτρέποντας σε χιλιάδες επισκέπτες να εισέλθουν δωρεάν. (Κατά την προχθεσινή κατάληψη του αρχαιολογικού χώρου Κνωσού εισήλθαν 6.000 άτομα χωρίς να πληρώσουν το εισιτήριο των 6 ευρώ).

Στις 11 π.μ. έληξε και η κατάληψη της διεύθυνσης Μεταφορών Χανίων, μετά την εισαγγελική παραγγελία για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 10 ιδιοκτητών ταξί. Σε κατάληψη του κτιρίου του ΚΤΕΟ στον Πολύγυρο ώς τις 2 μ.μ. προχώρησαν οι αυτοκινητιστές στη Χαλκιδική, ενώ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στην παραλία. Στην Πάτρα «άνοιξαν» ώς τις 3 μ.μ. τα διόδια του Ρίου.

Στο μεταξύ, τις 100 έχουν φτάσει οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί σε βάρος ιδιοκτητών ταξί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δικογραφίες αφορούν συνολικά 7.568 άτομα και σχετίζονται με παραβάσεις παρακώλυσης συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Σγουρό, οι ιδιοκτήτες ταξί ζήτησαν να αποσυρθεί η εγκύκλιος Ραγκούση για αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας. Τη στάση του υπουργού πάντως εξάρει η Δράση, τονίζοντας ότι είναι συνεπής συνέχεια της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Τον κώδωνα του κινδύνου, τέλος, για τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς σε διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης, κρούει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδος, που τονίζει ότι η απουσία των ταξί έχει μειώσει την κίνηση και της εμπορικής αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή