Σε δίκη 15 άτομα για το ομόλογο των 280 εκατ.

Σε δίκη 15 άτομα για το ομόλογο των 280 εκατ.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη, με κατηγορούμενους 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγ. Παπαδόπουλος, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η υπόθεση που αφορά το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά Ταμεία. Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κ. Αντ. Λιόγα, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του κ. Γρ. Πεπόνη είχαν διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση. Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» Γ. Αποστολίδη, Σοφ. και Θ. Πρινιωτάκη, τον υπεύθυνο της North Asset Management Γ. Παπαμαρκάκη, τον πρόεδρο και τη διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ Αγ. Σημαιοφορίδη και Παναγιώτα Καραδήμα, τους υπεύθυνους του ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη, τον πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ Κων. Χρηστίδη, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλο και Αβραάμ Σαββίδη, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγο, τον πρώην ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγ. Παπαδόπουλο καθώς και τους λογιστές Δημ. και Αγγ. Λιάτη.

Τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο αφορούν κατά περίπτωση απάτη κατά συναυτουργία, άμεση και απλή συνέργεια στην απάτη, απιστία στην υπηρεσία, ηθική αυτουργία σε απιστία, υπόθαλψη εγκληματία – καταχραστή του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, άμεση συνέργεια στην πράξη καθώς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας κ. Λιόγας αναφέρει ως «σχεδιαστή» του ομολόγου τον Γ. Παπαμαρκάκη, ενώ για τον Ευγ. Παπαδόπουλο, ο οποίος παραπέμπεται για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει ότι «στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2006 ως ειδικός γραμματέας του υπ. Απασχόλησης, αν και πληροφορήθηκε από άγνωστη πηγή τη διάπραξη εκ μέρους των Σημαιοφορίδη και Καραδήμα του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του ΤΕΑΔΥ, εντούτοις δεν έσπευσε να καταγγείλει την παράνομη δραστηριότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή