Χωρίς παράταση οι συμβασιούχοι

Χωρίς παράταση οι συμβασιούχοι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική απάντηση έλαβε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την πρόταση που είχε καταθέσει πριν από λίγες ημέρες για τους συμβασιούχους του δήμου. Ειδικότερα, ο κ. Καμίνης είχε προτείνει την τριετή παράταση των συμβάσεων των περίπου 1.850 συμβασιούχων με αιτιολογία τις αυξημένες ανάγκες του ιστορικού κέντρου και τις προσπάθειες αναβάθμισής του.

Πρόκειται για υπαλλήλους βρεφονηπιακών σταθμών, καθαριότητας, διοικητικών υπηρεσιών, ΚΕΠ κ.ά. που παραμένουν στον δήμο είτε με δίμηνες συμβάσεις είτε σε αναμονή εκδίκασης των προσφυγών που είχαν κάνει στα δικαστήρια. Εκτιμάται ότι στην αρνητική απάντηση του υπ. Εσωτερικών, εκτός από τις ρητές επιταγές του Μνημονίου, συνέβαλε καθοριστικά και το γεγονός πως μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης Καμίνη αναμενόταν μπαράζ ανάλογων αιτημάτων από δημάρχους άλλων πόλεων, που θα ζητούσαν επίσης να κρατήσουν τους δικούς τους συμβασιούχους, επικαλούμενοι διάφορες ειδικές ανάγκες.

Ορισμένοι από τους συμβασιούχους έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Η πρώτη δίμηνη σύμβαση του δήμου λήγει στις 13 Αυγούστου, ενώ τον Σεπτέμβριο ακολουθούν οι υπόλοιπες. Ταυτόχρονα και η έκβαση των υποθέσεων στα δικαστήρια στα οποία έχουν προσφύγει κάποιοι από τους συμβασιούχους είναι αμφίβολη. Κατά συνέπεια, όπως παραδέχονται στελέχη του δήμου, ήδη από το φθινόπωρο αναμένονται προβλήματα λειτουργίας υπηρεσιών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Χθες το απόγευμα ο δήμαρχος είχε συνάντηση με βουλευτές της Α΄ Αθήνας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, οι βουλευτές «εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους» στο σχετικό αίτημα του δήμου. Σήμερα, η δημοτική αρχή αναμένεται να ενημερώσει τη διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου που έχει συσταθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό και να συζητήσει για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν όσον αφορά τους συμβασιούχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή