Στάχτη έχουν γίνει 5.000 στρέμματα

Στάχτη έχουν γίνει 5.000 στρέμματα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 5.000 στρέμματα υπολογίζεται η μέχρι χθες καμένη έκταση από την πυρκαγιά που μαινόταν για τρίτη συνεχόμενη μέρα στην περιοχή Λούτσες Κέρκυρας. Για μεγάλη οικολογική καταστροφή έκανε λόγο μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Κέρκυρας κ. Γιάννης Τρεπεκλής. Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης και μέχρι χθες το μεσημέρι μαινόταν ανεξέλεγκτη. Τη νύχτα της Πέμπτης μάλιστα οι φλόγες απείλησαν ορεινούς οικισμούς του νησιού, δίχως ευτυχώς να προκληθούν φθορές σε σπίτια ή άλλα κτίσματα. Σύμφωνα με τον κ. Τρεπεκλή, στη διάρκεια της νύχτας ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο της κατάσβεσης. Νωρίς χθες το απόγευμα, το κύριο μέτωπο βρισκόταν κοντά στη Μονή Παντοκράτορος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 37 πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Σε ύφεση βρισκόταν χθες το απόγευμα, 24 ώρες μετά την εκδήλωσή της, πυρκαγιά στην περιοχή Νυφίδα Λέσβου. Τα δύο Καναντέρ που από το πρωί της Παρασκευής μετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν (το μεσημέρι) εντολή να αποχωρήσουν. Στο μέτωπο της φωτιάς παρέμεναν αντίθετα 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Την ίδια στιγμή, περίπου 300 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών κατέκαψε η πυρκαγιά στη θέση Ανω Τόμπρα, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης. Η φωτιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη και τέθηκε υπό έλεγχο χθες το πρωί. Στο διάστημα που μεσολάβησε πέρασε κυριολεκτικά μέσα από τις αυλές των σπιτιών στο χωριό Λυγερέα δίχως ευτυχώς να προκληθούν καταστροφές. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Γεωργία Λυροφώνη, η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στο βουνό, γεγονός που δεν επέτρεπε την πρόσβαση στις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, παρά μόνο στα αεροσκάφη να πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Φωτιά ξέσπασε χθες και στο Παρόριο Βοιωτίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν 37 πυροσβέστες και 4 αεροσκάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή