Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες κλεφτών

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες κλεφτών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο σπείρες που έκλεβαν μεταλλικά καλώδια εξαρθρώθηκαν τις περασμένες ημέρες από την ΕΛ. ΑΣ. Στη μία περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων συνέλαβαν τέσσερις Ρομά στην περιοχή της Κινέτας Αττικής το πρωί της Κυριακής.

Οι φερόμενοι ως δράστες ξήλωσαν και έκλεψαν μεγάλη ποσότητα καλωδίου από τις γραμμές του ΟΣΕ στην περιοχή, προκαλώντας οικονομική ζημία στον οργανισμό αλλά και κινδύνους για τη διέλευση των συρμών.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν ενώ είχαν εναποθέσει 30 κουλούρες με καλώδιο συνολικού μήκους 450 μέτρων στο 47ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής Αθηνών- Κορίνθου. Παράλληλα, στο σημείο εντοπίστηκαν και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία όπως μεταλλικοί κόφτες, σιδηροπρίονα και λίμες. Η αστυνομία αναζητεί ακόμα πέντε άτομα, μέλη της ίδιας συμμορίας.

Παράλληλα, τη Δευτέρα εξιχνιάστηκε από το τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών η κλοπή καλωδίων συνολικού βάρους 850 κιλών, που είχε σημειωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας στα Πριόνια Γρεβενών.

Σε κρυψώνες

Ειδικότερα, έπειτα από αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν κρυψώνες σε αγροτική περιοχή όπου οι δράστες είχαν εναποθέσει τα κλοπιμαία για να τα παραλάβουν αργότερα.

Οι αστυνομικοί, που έστησαν καρτέρι στο σημείο, κατάφεραν να εντοπίσουν και να προσαγάγουν δύο αλλοδαπούς που εμφανίστηκαν για να πάρουν τα καλώδια, η αξία των οποίων εκτιμάται στις έξι χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου δεν έγινε δυνατή η σύλληψή τους και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Τα καλώδια αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στην εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή